Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii municipali nu vad nimic rau in faptul ca CLM a preluat un teren pe care nu il poate folosi

Majoritatea consilierilor municipali nu pare a avea vreun fel de probleme cu faptul ca spatiul recent atribuit CLM de catre CJ, in suprafata de 874 mp, este zona verde, are jumatate din suprafata pe care ar fi trebuit sa o primeasca de fapt municipalitatea, iar atribuirea se face numai pe o perioada de 20 de ani. Amintim ca, la sfirsitul saptaminii trecute, plenul CLM a aprobat trecerea din administrarea Spitalului Judetean in administrarea consiliului, a spatiului verde aflat in spatele chioscurilor din fata Spitalului Judetean. Terenul a fost oferit de catre Consiliul Judetean, in schimbul parcarii din fata spitalului, data CJ in vederea construirii unei unitati sanitare. La momentul votului CLM, consilierii PD, prin vocea Lucianei Boboc, au sustinut ca terenul este jumatate din cel atribuit initial de catre CLM consiliului Judetean, ca atribuirea in loc sa se faca pe o perioada egala cu cea pe care a fost atribuita parcarea, adica pe 49 de ani, s-a facut doar pe 20, si ca terenul este de fapt spatiu verde. Context in care Agentia pentru Protectia Mediului, sustin consilierii democrati, nu poate da autorizatie de taiere a tuturor copacilor de acolo pentru a se face totusi o parcare Spitalului. Aceste argumente n-au stat in picioare pentru restul consilierilor prezenti la sedinta care au votat pentru preluarea acestui teren.

"874 mp la Spitalul Judetean pot fi mai importanti decit 10.000 de mp in alta parte"

Intrebat care a fost motivul pentru care grupul consilierilor PSD a decis ca preluarea este benefica municipiului, social - democratul Doru Damian a declarat: "Dar ce, noi ne luam dupa ce profetii au unii? E vorba de importanta terenului respectiv. Daca stam bine si ne gindim, 874 mp la Spitalul Judetean pot fi mai importanti decit 10.000 de mp in alta parte. E o chestie de principiu aici. De unde stiu Mesia astia ca acolo nu se poate construi nimic? Poate exista nu stiu ce masuri inovatoare care protejeaza mediul inconjurator si nu trebuie taiati copacii. Sau poate Mediul decide ca se pot taia copacii. Nu se stie inca nimic". Intrebat daca este de parere ca acel teren poate fi folosit in mod concret si nu in principiu de catre Primarie pentru a se face macar parcarea de care are nevoie spitalul, sau daca CLM va primi si restul de teren pe care ar fi indriduit sa il primeasca, consilierul Damian a raspuns: "Trebuie sa avem incredere in CJ ca va da si restul de teren, deoarece s-a vazut clar ce treaba a facut in judet. Ei au apreciat faptul ca CLM i-a ajutat atunci cind au avut nevoie si fac acest lucru in schimb acum, si il vor mai face in mod sigur. Si stiti ca atunci cind a fost vorba de facut proiecte, de cistigat programe, au ajutat Primaria. Asa ca eu nu vad de ce nu am fi preluat acel teren".
La rindul sau, consilierul PNL Petrica Popa, ne-a declarat ca liberalii prezenti la sedinta au decis sa voteze pentru preluarea terenului, deoarece ei nu sint "Gica Contra", sau "opozitia opozitiei": "Liberalii din CLM au votat pentru preluarea terenului pentru ca asa trebuia. Asa era normal. Reprezentantii PNL nu pot fi Gica Contra. Afirmatiile facute in cadrul CLM nu au fost decit gesturi de opozitie a opozitiei. Noi nu avem nimic impotriva preluarii terenului". Totodata, acesta s-a aratat de parere ca terenul poate fi foarte bine folosit, desi nu ne-a putut specifica pentru ce anume. La rindul sau, liberalul si-a aratat increderea in CJ ca va da si restul de teren municipiului: "Dupa parerea mea, CJ are grija de tot judetul, judet in care se gaseste si municipiul. Asa ca si pe ei ii intereseaza de soarta muncipiului ca locuiesc in el. Nu cred ca vor fi probleme".

"Sint lucruri mai grave in municipiu decit un teren care poate ramine zona verde"

In ceea ce ii priveste pe consilierii PRM, si acestia au votat saptamina trecuta pentru preluarea terenului respectiv. Referitor la punctul de vedere al grupului consilierilor PRM, Traian Adrian ne-a declarat: "Ca nu poate fi folosit acel teren...ca e prea putin...ca e pe 20 de ani si nu pe 49...asta e numai parerea unora. Consilierii PD au fost impotriva la mai multe proiecte si noi nu i-am inteles. Nu stiu din ce cauza. Eu banuiesc ca acel teren poate fi folosit. Si daca nu, ce? Nu poate ramine spatiu verde? Poate e chiar mai bine asa? Eu nu stiu de ce atita impotrivire. Ca s-a creat asa in ultimul timp, in mod aritificial, o disensiune intre CLM si CJ. Iar acum se cramponeaza lumea de acel teren. Dupa parerea mea sint lucruri mai grave in municipiu decit un teren care poate ramine zona verde. Sa rezolvam transportul in comun, salubrizarea municipiului, nu sa ne certam pe un teren care are copaci pe el".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii