Mergi la conţinutul principal

Consilierii municipali nu se grăbesc să-şi facă publice declaraţiile de avere

Deşi a trecut mai bine de o lună de la validarea noilor consilieri, declaraţiile de avere şi interese ale aleşilor locali întârzie să apară pe site-ul Primăriei. Conform legii, cei 27 aveau obligaţia ca în termen de 30 de zile de la validare să depună aceste declaraţii. Totuşi, până ieri, la închiderea ediţiei, pe site-ul instituţiei se găseau doar declaraţiile vechi. Asta înseamnă că aleşii locali au uitat sau nu s-au obosit să le depună ori, după caz, să le reactualizeze sau de vină ar putea fi departamentul specializat din cadrul Primăriei, însărcinat cu întreţinerea site-ului. Şi asta deoarece, ieri, edilul-şef ne-a explicat că el, personal, a depus declaraţia şi nu îşi explică de ce nu a fost încă postată pe internet. În aceeaşi situaţie se regăsesc şi cei doi viceprimari, Doiniţa Ciocan şi Alexandru Dănăilă.
Noua componenţă a Consiliului Local Brăila a fost validată pe 2 iulie 2012, ceea ce înseamnă că până pe 2 august declaraţiile de avere şi interese ar fi trebuit să fie postate pe site-ul Primăriei.
Întrebat în privinţa situaţiei create, primarul Aurel Simionescu a dat din umeri, neputând oferi un răspuns concret. Cert este că edilul-şef a specificat că el şi-a reactualizat declaraţia de avere şi nu cunoaşte motivul pentru care aceasta nu a fost publicată încă pe site. "Nu ştiu să vă dau un răspuns. Dacă consilierul a depus declaraţia de avere şi aceasta nu a fost încă postată, este problema aparatului nostru. Dacă nu a depus este deja problema lui. Eu am atenţionat în acest sens. O să mă interesez să văd ce se întâmplă. Dacă nici declaraţia mea nu este, atunci ei nu au publicat documentele, pentru că eu m-am obişnuit cu lucrul ăsta şi sigur am depus-o. Avem obligaţia ca la început şi sfârşit de mandat să depunem declaraţiile de avere. Sunt lucruri obligatorii", a declarat primarul.
Contactat telefonic, Alexandru Dănăilă, viceprimarul municipiului, a declarat că atât el cât şi toţi consilierii municipali din PNL Brăila şi-au depus declaraţiile de avere. "Chiar nu am verificat această treabă. O să verific şi eu. Consilierii locali de la Partidul Naţional Liberal şi-au depus, eu mi-am depus. Probabil este o chestiune tehnică, dar se va rezolva", a spus Dănăilă.
Pe de altă parte, consilierii judeţeni au fost ceva mai harnici, ei publicându-şi declaraţiile de avere pe site-ul Consiliului Judeţean, încă din 8 august. Ei au fost validaţi pe 5 iulie, iar pe 5 august, conform legii, documentele ar fi trebuit să apară pe platforma online a instituţiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro