Mergi la conţinutul principal

Consilierii municipali au aprobat lista solicitanților pentru locuințe sociale

* membrii CLM Brăila au stabilit listele cu persoanele care vor beneficia de locuințe sociale în 2022 * de asemenea, aceștia au votat și lista celor care au solicitat schimbarea locuințelor, dar și a persoanelor ce nu au îndeplinit criteriile pentru a primi un apartament

 

Membrii Consiliului Local Municipal Brăila au aprobat, recent, lista persoanelor care au solicitat o locuință socială în 2022. Mai precis, lista de priorități cu solicitanții care îndeplinesc criteriile restrictive de acces la o locuință socială pe care Serviciul de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ și a Cimitirelor (SUPAFLC) Brăila le administrează. Spații ce aparțin domeniului public și privat al Municipiului Brăila, prevăzute într-o hotărâre de CLM ce datează din octombrie 2017.

În același context, aleșii au aprobat și lista solicitanților care dețin o locuință din fondul locativ aparținând domeniului public sau privat al Municipiului Brăila, dar care solicită un schimb de spațiu, motivat de creșterea numărului membrilor familiei, vârstă înaintată, diverse boli sau starea tehnică nesatisfăcătoare a imobilului pe care îl ocupau deja. De asemenea, tot cu această ocazie s-a aprobat și lista solicitanților care nu au îndeplinit criteriile restrictive prevăzute de municipalitate. Cererile acestora din urmă vor fi anulate și clasate, totuși persoanele aflate într-o astfel de conjunctură vor putea beneficia de reanalizarea situației locative, numai după depunerea unei alte cereri și completarea dosarului cu actele ce au fost solicitate de Compartimentul Spațiu Locativ. Contestații s-au putut depune în termen de șapte zile de la aprobarea listelor de către CLM Brăila la finele lunii martie. Soluționarea contestațiilor s-a asigurat în termen de 15 zile de o comisie constituită prin dispoziție a primarului.

De reținut că solicitanții care au îndeplinit criteriile restrictive de acces la o locuință socială, dar care nu au putut beneficia de repartizarea unui astfel de spațiu din pricina fondului disponibil limitat, pot primi repartiție în anii următori, în fiecare an și în noua ordine de prioritate stabilită.

Astfel, în ceea ce privește lista de priorități pentru locuințe sociale în 2022 discutăm despre 95 de cazuri (persoane/familii) care au primit un astfel de spațiu.

Municipalitatea a aprobat 42 de cazuri pentru persoane care au solicitat schimbarea locuinței. Iar în ceea ce-i privește pe solicitanții care nu au îndeplinit criteriile solicitate de Primărie, este vorba despre 53 de cazuri. Aceștia fie nu au venituri, fie nu și-au actualizat dosarele, au prezentat informații incomplete, au dobândit o locuință (sau partenerii), au fost evacuați sau au decedat, potrivit datelor cuprinse în proiect. Potrivit raportului proiectului, în total au fost verificate 385 de dosare.

Proiectul privind lista de priorități cu solicitanții care au acces la locuințele sociale și la locuințele din fondul locativ de stat, altele decât cele sociale care aparțin domeniului public și privat al Municipiului Brăila, a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro