Mergi la conţinutul principal

Consilierii locali Adrian Traian şi Sorin Boşneag, trimişi la plimbare în Bulgaria şi Turcia

• sunt vizate Zilele Internaţionale ale Coralei pentru Copii şi Tineret “Dobri Voinikov” din oraşul Shumen (Bulgaria), unde PND-istul Adrian Traian va însoţi un cor brăilean în perioada 5 - 7 aprilie • de asemenea, mai este Festivalul Sportului Nilufer 2019, ediţia XVIII, (Districtul Nilufer - Bursa), Turcia, unde PSD-istul Sorin Boşneag va merge alături de o echipă de baschet, în perioada 20 - 28 aprilie • participarea celor doi vine pe fondul înfrăţirii Municipiului Brăila cu cele două oraşe • costurile deplasărilor se ridică la un total de 18.397 lei, din bugetul Casei de Cultură

 

Consilierii municipali şi-au desemnat în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare reprezentanţii care vor participa la două evenimente organizate în luna aprilie în oraşe din Bulgaria şi Turcia, cu care Municipiul Brăila este înfrăţit. Este vorba despre Zilele Internaţionale ale Coralei pentru Copii şi Tineret “Dobri Voinikov” din oraşul Shumen (Bulgaria), unde PND-istul Adrian Traian va însoţi un cor brăilean, în perioada 5 - 7 aprilie, precum şi despre Festivalul Sportului Nilufer 2019, ediţia XVIII, (Districtul Nilufer - Bursa), Turcia, unde PSD-istul Sorin Boşneag va merge alături de o echipă de baschet de juniori în perioada 20 - 28 aprilie. Precizăm că pentru ambele deplasări se pune “la bătaie” suma totală de 18.397 lei, din bugetul Casei de Cultură pe 2019.

Desemnarea reprezentanţilor CLM a venit ca urmare a unui vot secret, însă este interesant modul în care s-au făcut propuneri pentru participarea la aceste evenimente. Mai exact, dacă pentru Nilufer, propunerea care l-a vizat pe liderul grupului PSD din CLM, Sorin Boşneag, a venit chiar de la preşedintele de şedinţă, viceprimarul Doiniţa Ciocan, pentru desemnarea reprezentantului care va merge în Bulgaria situaţia a fost puţin “sub presiune”. Iniţial, consilierul municipal independent Lucian Căprariu a propus-o pe PNL-ista Raluca Bucur. După un moment scurt în care PND-istul Bogdan Botea şi primarul Marian Dragomir s-au contrat pe tema oportunităţii participării la astfel de evenimente, PSD-istul Marius Caranica a intervenit şi l-a propus la rândul său pe PND-istul Adrian Traian. Ulterior, până la redactarea buletinelor de vot, Bucur a anunţat că se retrage din cursă, făcând precizarea ca a analizat mai bine situaţia şi că nu se află în ţară la momentul respectiv. Trebuie punctat că atât Boşneag cât şi Traian au fost desemnaţi cu 23 voturi “pentru”, şi 1 vot “împotrivă”, în timp ce din totalul de 25 de voturi unul a fost anulat în ambele cazuri.

 

Ce va face Adrian Traian în Bulgaria

După cum precizam, pentru participarea  reprezentanţilor Municipiului Brăila la Zilele Internaţionale ale Coralei pentru Copii şi Tineret “Dobri Voinikov” din Oraşul Shumen, Bulgaria, în perioada 5 - 7 aprilie, ca reprezentant al CLM a fost ales PND-istul Adrian Traian. Cheltuielile pentru deplasarea în Bulgaria se ridică la 3.726,11 lei şi vor fi asigurate din bugetul Casei de Cultură a Municipiului Brăila pe anul 2019. Deplasarea aceasta are loc în baza înţelegerii de înfrăţire încheiată în 2017 între Municipiul Brăila şi Municipiul Shumen, Bulgaria. Autorităţile de acolo au trimis o invitaţie municipalităţii încă din luna ianuarie, privind participarea la eveniment. Din raportul de specialitate al proiectului aflăm că Liceul de Arte “Hariclea Darclee” a recomandat şi propus participarea Corului Mixt Orfeus. Potrivit devizului estimativ, costul transportului cu autocarul Brăila - Shumen dus-întors se ridică la 430,11 lei, la care se mai adaugă 150 lei taxe de drum. Pentru asigurările medicale în cazul a 37 de persoane a fost prevăzută suma de 1.110 lei. Diurna pentru 5 persoane (primar, consilier municipal, reprezentanţi şi şofer) pe două zile înseamnă 1.536 lei. La toate acestea se mai adaugă 500 lei - cheltuieli de reprezentare. Pentru deplasare, Primăria a solicitat Teatrului “Maria Filotti” să pună la dispoziţie autocarul instituţiei şi un şofer, cu precizarea că taxele de drum şi combustibilul vor fi suportate de municipalitate.

 

Buget mai mare pentru deplasarea în Turcia

Potrivit proiectului, cheltuielile aferente deplasării reprezentanţilor municipalităţii şi a unei echipe de baschet juniori la Festivalul Sportului Nilufer 2019, ediţia a XVIII-a, Districtul Nilufer - Bursa, Turcia în perioada 20 - 28 aprilie, înseamnă 14.671,33 lei. Şi de această dată suma va fi asigurată din bugetul Casei de Cultură a Municipiului Brăila. Din raportul de specialitate aflăm că deplasarea are loc în baza înţelegerii de înfrăţire încheiată, în 2002, între Municipiul Brăila şi Oraşul Bursa - Districtul Nilufer, Turcia. Partenerii străini au trimis o invitaţie de participare în februarie.

“Ţinând seama de specificul manifestărilor organizate de pertenerul străin, Inspectoratul Judeţean Brăila (...) a recomandat şi propus participarea unei echipe de baschet băieţi. La nivel de reprezentare administrativă, municipalitatea a propus o delegaţie formată din reprezentanţi ai CLM şi ai Aparatului de Specialitate al primarului, însoţiţi de un translator”, se arată în cadrul raportului proiectului, cu precizarea că prevederile HGR 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar permit participarea la acest gen de manifestări culturale, artistice şi sportive, cu acordul entităţii care face trimiterea.

Din devizul estimativ al proiectului aflăm că pentru transportul din Brăila până în Turcia cu autocarul a fost prevăzută suma de 3.703,73 lei plus încă 300 lei pentru taxe de drum în Bulgaria şi Turcia. De asemenea, s-a mai plusat cu 470 lei pentru asigurări medicale pentru 19 persoane, încă 2.352 lei cazare în Istanbul pentru 7 persoane, timp de 2 nopţi, precum şi diurnă pentru 6 persoane (primar, consilier local, reprezentanţi şi 2 şoferi) timp de 6 zile - 5.745,6 lei, dar şi 1.000 lei cheltuieli cu materiale promoţionale. Dintr-o adresă trimisă de Primărie către ISJ Brăila, aflăm că, la ediţia din acest an, Municipiul Brăila va participa la Festivalul Sportului în Turcia cu o echipă de baschet masculin, formată din 10 sportivi (cu vârsta sub 16 ani) şi doi antrenori. Deplasarea se va realiza cu autocarul Teatrului de Păpuşi Brăila, iar costurile legate de cazare şi masă vor fi suportate de organizator şi municipiul Brăila. Potrivit documentaţiei ataşate proiectului de hotărâre, pe lângă autocar, Teatrul de Păpuşi va mai asigura doi şoferi. Totodată, Metanet Talib, directorul Serviciului Public de Asistenţă Medicală şi Administrare a Creşelor Brăila, va juca rolul de translator.

Precizăm că municipalitatea a mai participat şi în trecut la astfel de evenimente organizate de oraşele cu care este înfrăţită. Potrivit primarului Marian Dragomir, participarea reprezentanţilor CLM la astfel de evenimente este foarte importantă din punct de vedere al relaţiilor diplomatice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro