Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii judeteni rivnesc la Sala Polivalenta

Consiliul Judetean Braila are de gind sa preia in administrare Sala Polivalenta, in conditiile in care, in opinia consilierilor, administratorul actual, Directia pentru Sport, nu are mijloacele financiare sa se ocupe de aceasta. Dat fiind ca pentru preluare, este nevoie si de avize de la Bucuresti, si de o Hotarire de Guvern, pe aceasta tema, consilierii au aprobat, ieri, doar propunerea de trecere a imobilului "Sala Polivalenta" din domeniul public al statului, si administrarea Directiei de Sport, in domeniul public al judetului, si administrarea Consiliului Judetean. Imobilul are o suprafata de 2.849 mp, cu o suprafata de teren aferenta de 4.329 mp, cuprinde o sala de joc cu tribuna de 200 de locuri, o sala de gimnastica, sala de forta, punct termic si anexe. "Datorita vechimii, constructia fiind data in folosinta in 1978, sint necesare lucrari de reparatii si modernizari, care nu au fost realizate din lipsa fondurilor alocate in acest sens. Avind in vedere importanta acestui obiectiv pentru dezvoltarea activitatilor sportive in judetul Braila, Consiliul Judetean isi manifesta intentia de preluare in administratie, in conditiile trecerii in proprietate publica a judetului" , se arata in raportul prezentat consilierilor.
"As dori sa apreciez ca aceasta este o intentie buna, avind in vedere situatia in care se afla in prezent Sala Polivalenta. Vreau doar sa subliniez faptul ca plecind de la titulatura, Sala Polivalenta, trebuie sa avem in vedere si alte sporturi, si sa incurajam pe toate planurile atit activitatea sportiva de performanta, cit si aceea de baza. Eu as mai avea insa o propunere la fel de curajoasa: poate ne gindim, avind in vedere dificultatile prin care trece CLM, in administrarea diferitelor cladiri si a diferitelor institutii, sa initiem un proiect de hotarire prin care sa preluam, intr-un fel sau altul, si teatrul "Maria Filotti". Nu in ultima instanta, poate ne gindim si la stadionul de atletism", a comentat consilierul Ion Rotaru (PSD).
La rindul sau, consilierul Ion Arama (PRM) a fost de parere ca este buna idea preluarii stadionului de atletism: "Trebuie sa ne gindim serios la acest teren. El este parasit complet, la ora actuala, au crescut buruienile acolo, si e pacat, pentru ca sint circa 10 ha. Trebuie sa-l luam, pentru ca la ora actuala nu-l foloseste nimeni'".
Vicepresedintele CJ, Gheorghe Chiru a prezentat o alta varianta a situatiei terenului amintit, care ar constitui obiect de interes pentru persoane importante: "Acest stadion este disputat de unii colegi din arcul politic local, care vor sa-l transforme intr-un teren de constructii pentru vile. S-a pus aceasta problema chiar in sedinta Clubului Sportiv, si oamenii sint pe drept cuvint ingrijorati. Atit timp cit aceste vorbe s-au auzit din gura unor persoane importante, nu e de mirare ca oamenii de sport se tem pentru soarta terenului de sport. El trebuie sa ramina in patrimoniul orasului, sau al judetului, daca orasul nu vrea si nu poate sa-l ingrijeasca".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii