Mergi la conţinutul principal

Consilierii județeni PNL și dezvoltarea Brăilei

* la cea mai recentă ședință ordinară a Consiliului Județean Brăila, liberalul Dănuț Lungu a făcut referire la participarea autorităților locale în luna martie la Realitatea Plus într-o emisiune în care au încercat să promoveze județul și municipiul deopotrivă * Lungu a insistat ca președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac să îi dea patru motive pentru care un investitor ar dori să vină în zona noastră * drept răspuns, șeful PSD Brăila a amintit, printre altele, ritmul alert de dezvoltare al infrastructurii, construirea viitorului aeroport din Galați, deschiderea autorităților locale de a discuta cu antreprenorii, precum și relația lor cu specialiști din lumea academică

 

 

 

 

Faptul că liderii administrației locale au participat în luna martie la o emisiune dedicată Județului Brăila ce a fost transmisă de postul Realitatea Plus a stârnit interesul consilierilor județeni PNL. În cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CJ Brăila, consilierul liberal Dănuț Lungu a intervenit pentru a lăuda încercarea de promovare a județului nostru la nivel național, însă totodată pentru a-și manifesta scepticismul în legătură cu vreun rezultat concret al acestei acțiuni, care să fie resimțit de cetățeanul de rând. Acesta a cerut ca președintele Consiliului Județean Francisk Iulian Chiriac (liderul PSD Brăila) să îi spună patru motive pentru care un investitor ar dori să vină în județul nostru.

Am văzut o emisiune de promovare a Brăilei. O emisiune plăcută, frumoasă! Pe burtieră am văzut scris acolo: «Brăila, magnet pentru investitori!». Spuneți-mi și mie patru motive pentru care ar veni investitorii în Brăila!”, a declarat Lungu în ședință, la rubrica ”Alte probleme”.

Chiriac a intrat în jocul PNL-istului și a enumerate mai multe motive, axându-se în mod special pe ritmul alert în care a început să se dezvolte infrastructura în zona noastră.

Vă spun eu: partea de infrastructură, relația noastră cu partea academică, discuțiile care au fost purtate cu diverși investitori și dorința lor de a veni în acest mare nod rutier Galați-Brăila, faptul că suntem foarte aplecați la partea de infrastructură, cu cele patru drumuri expres care se vor face în zona noastră. Un alt motiv foarte important va fi și aeroportul aproape de noi de la Braniștea, în colaborare cu colegii de la Galați. Așa că v-am dat cinci motive, nu patru!”, a declarat Chiriac.

 

Lungu consideră că doar un parc industrial poate salva Județului Brăila

Consilierul județean PNL Dănuț Lungu s-a arătat extrem de sceptic în privința motivelor enumerate de șeful CJ Brăila, considerându-le insuficiente pentru a conduce la dezvoltarea urbei. Liberalul a precizat că doar un parc industrial ar îmbunătăți lucrurile pe plan economic și ar crea locuri de muncă pentru cetățenii de rând, scăpându-i astfel de sărăcie.

Domnule președinte, mi-ar fi plăcut ca printre aceste motive să aud și că aveți intenția să faceți un parc industrial. Fără un parc industrial, Brăila nu se va dezvolta și nu va putea crea locuri de muncă. Lucrul acesta vi-l spun de atâția ani de zile și dumneavoastră nu vreți - probabil din ambiție că este propunerea mea. Luați-o, domnule! Îmbrăcați-o în alt fel! Brăila chiar are nevoie de un parc industrial, pentru că sărăcia este din ce în ce mai mare în acest oraș. Vă rog eu frumos! Degeaba asfaltați, degeaba puneți borduri, degeaba facem curățenie!”, a continuat Lungu.

Președintele CJ Brăila i-a transmis consilierului să nu mai facă insinuări legate de faptul că ar sta toată ziua închis în birou, pentru că nu este așa. De asemenea, a adăugat că dacă liberalii ar lectura mai mult analize ale experților, ar vedea că Județul Brăila a cunoscut o creștere economică în 2022.

Văd că mă tot acuzați că stau numai în birou. De unde știți dumneavoastră că stau numai în birou? Eu cred că dumneavoastră stați mai mult în birou. Mai citiți și dumneavoastră Ziarul Financiar și vedeți care este creșterea economică a Județului Brăila pe anul 2022”, a afirmat Chiriac.

Liberalul nu s-a arătat prea impresionat de invocarea unor date economice, afirmând că ”viața cetățenilor care locuiesc în Brăila este din ce în ce mai rea”.

Adică îi faceți pe oamenii ăia care realizează tot felul de studii, proști, nu?!”, a replicat Chiriac, iritat de subiect.

În cele din urmă Lungu a dorit să știe în ce procent strategia de dezvoltare a județului aprobată anul trecut se regăsește în bugetul actual pe zona de investiții, iar șeful Consiliului Județean l-a informat că în totalitate, după care discuțiile au fost stopate de declararea închiderii lucrărilor ședinței.

Precizăm că pe 25 martie, liderii administrației brăilene, președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, primarul Marian Dragomir, precum și mai mulți șefi de instituții, dar și personalități locale au participat la o emisiune a postului de televiziune Realitatea Plus, unde s-a vorbit despre lucrurile pozitive oferite de orașul și județul nostru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro