Mergi la conţinutul principal

Consilierii județeni își donează indemnizațiile pentru refugiații din Ucraina

* Francisk Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila, a postat pe rețelele de socializare un mesaj pentru a-i felicita pe toți cei care s-au implicat și au dat o mână de ajutor ucrainenilor ce au fugit din calea războiului * printre altele, acesta a anunțat că toți consilierii județeni ai PSD au decis să își doneze indemnizațiile, alăturându-se altor inițiative de acest gen făcute și de alte partide

 

 

Autoritățile brăilene continuă să se implice în acțiuni de ajutorare a ucrainenilor care fug din calea războiului și ajung să tranziteze sau să stea temporar în municipiul și județul nostru. Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a postat pe rețelele de socializare un mesaj cu titlul ”Împreună pentru refugiații ucraineni”, în care a vorbit despre toate acțiunile întreprinse până în prezent pentru a-i ajuta pe oamenii care vin din Ucraina.

E tragic ce se întâmplă. Milioane de oameni nevinovați sunt puși în situația de a trăi un coșmar care până mai ieri părea imposibil. Ucrainenii își văd amenințate viețile, casele, carierele. România a devenit un loc de refugiu și ne rugăm la Dumnezeu ca România să rămână așa, o oază de liniște și de siguranță. În acest context, și Brăila a luat contact cu suferința vecinilor noștri, nu numai prin mass-media și prin imaginile cutremurătoare din Ucraina, ci și direct, prin contactul cu refugiații care au sosit la Brăila. Împreună cu ceilalți factori responsabili, primarul Marian Dragomir, prefectul Iulian Timofei, ISU, Jandarmi, Poliție dar și susținuți de colegii consiieri județeni si municipali, jurnaliști din presa locală, oamenii de afaceri, deținători de spații de cazare și alimentație publică și de mii de brăileni care au donat și și-au oferit ajutorul, am făcut tot ce era omenește posibil pentru ca ucrainenii necăjiți să se simtă în siguranță”, a declarat Chiriac.

Acesta a adăugat că se simte mândru că face parte dintr-o echipă care își demonstrează umanitatea atunci când este nevoie. În acest context, șeful CJ Brăila a anunțat că toți consilierii județeni ai PSD au luat decizia de a-și dona indemnizațiile pentru a cumpăra produse pentru refugiații din Ucraina. Trebuie subliniat că și consilieri de la alte partide au recurs la astfel de gesturi.

Urmează ca produsele să ajungă într-un centru de colectare pus la dispoziție de Primărie. Gestul consilierilor județeni PSD, pe lângă alte donații, face parte dintr un efort colectiv al tuturor consilierilor, ceea ce îmi demonstrează că și la Consiliul Județean Brăila, aleșii pot forma o echipă care să lucreze pentru binele oamenilor”, a mai adăugat sursa citată.

 

Chiriac a prezentat ce anume au făcut autoritățile brăilene pentru ucraineni

Președintele CJ Brăila a dorit să enumere toate acțiunile întreprinse de autorități în ultimele zile, în contextul războiului din țara vecină.

Am alocat fonduri necesare din bugetul de rezervă (la solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență) pentru sprijinul acordat refugiaților și persoanelor strămutate din Ucraina; Am identificat 1000 de spații de cazare la nivelul județului Brăila (apartamente, camere de hotel, locații în primăriile din județ), care pot în orice moment să primească refugiați; Prin Protecția Copilului (DGASPC) se asigură găzduirea cuplurilor mamă-copil în centru maternal sau într-o altă locație destinată victimelor și asigură, totodată, servicii de consiliere psihologică; Spitalul Județean de Urgență Brăila este pregătit să ofere tot sprijinul necesar refugiaților care au nevoie de îngrijire medicală de orice tip; Primarii din județ au răspuns pozitiv la toate apelurile autorităților și pun la dispoziție spații de cazare adecvate, dotate cu absolut tot ceea ce este necesar; Firme private care s-au oferit să asigure cazare și masă, gratuit; S-au pus la dispoziție două locații unde se pot dona produse de igienă, hrană care nu este perisabilă, îmbrăcăminte sau alte articole: Căminul Cultural din Cartierul Chercea, pe Strada Comuna din Paris și în sediul fostului Liceu Forestier - “Constantin Brâncuși” - Bulevardul Independenței”, a precizat Chiriac.

În acest context, șeful CJ Brăila a veni și cu un apel la nivelul cetățenilor care decid să ajute persoane venite din Ucraina, îndemnându-i să contacteze și autoritățile, astfel încă să poată fi ținută o evidență.

Trăim o perioadă sensibilă și tensionată și fac apel la toți cetățenii să rămână calmi, să facă donații prin intermediul persoanelor fizice sau juridice credibile, să anunțe autoritățile publice dacă au cazat refugiați pentru a ține o evidență cât mai clară a acestora/să îndrume refugiații către autoritățile locale. Mulțumesc tuturor celor implicați în această campanie, mulțumesc oamenilor de presă din Brăila care s-au implicat activ în organizare. Toată stima!”, a conchis acesta.

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro