Consilierii judeţeni au aprobat evaluarea clădirii Spitalului TBC de către experţii în domeniu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Consilierii judeţeni au aprobat evaluarea clădirii Spitalului TBC de către experţii în domeniu

Un prim pas concret în ceea ce priveşte Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila a fost făcut, ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean. Consilierii au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre ce vizează evaluarea clădirii de pe strada R. S. Campiniu.

Pe ordinea de zi a şedinţei CJ de ieri a fost introdus proiectul "privind aprobarea exercitării dreptului de preemţiune la cumpărarea imobilului situat în municipiul Brăila, str. R. S. Campiniu, nr. 21, lot 1, în vederea menţinerii activităţii Spitalului de Pneumoftiziologie Brăila". Acesta a fost aprobat cu unanimitate de voturi şi presupune o nouă evaluare a clădirii-monument de către o echipă de evaluatori neutri. Contravaloarea expertizei va fi suportată din bugetul judeţului, aşa cum s-a stabilit în cadrul întâlnirii dintre reprezentanţii CJ Brăila şi cei ai Congregaţiei Jesu, actualul proprietar al clădirii în care funcţionează unitatea sanitară, care a avut loc la începutul acestei luni.
"În urma discuţiilor purtate între reprezentanţii Consiliului Judeţean Brăila şi reprezentanţii Congregaţiei Jesu, s-a convenit începerea demersurilor legale, în vederea negocierii pentru vânzarea-cumpărarea imobilului, astfel încât aceasta să se finalizeze în termenele legale şi să nu fie afectată activitatea sanitară care se desfăşoară în această locaţie. De asemenea, pentru ca negocierea preţului de achiziţie a imobilului să fie o procedură transparentă, s-a convenit şi asupra achiziţionării unui serviciu de expertiză/evaluare de către un evaluator neutru, stabilit în conformitate cu procedura legală de achiziţie publică, iar contravaloarea acestui serviciu să fie achitată de către Consiliul Judeţean Brăila" se arată în proiectul de hotărâre.
Practic, este un prim pas concret în achiziţionarea clădirii pe care-l fac autorităţile locale. Situaţia a fost generată pe de-o parte de retrocedările de clădiri şi terenuri din anul 2012, dar şi de chiria enormă pe care CJ o plăteşte lunar către Congregaţia Jesu. Deşi negocierile pentru cumpărarea imobilului au început de câţiva ani, nici până în prezent nu s-a ajuns la un preţ acceptat de ambele părţi, iar proprietarul poate evacua Spitalul de Pneumoftiziologie în orice moment, cu tot cu pacienţi.

Congregaţia Jesu: Preţul oferit de CJ a fost stabilit arbitrar de Stancu

În ultima adresă a Congregaţiei Jesu către CJ Brăila, care datează din 3 martie 2016, se arată că reprezentanţii acesteia sunt dispuşi să negocieze preţul, ba chiar au scăzut 50.000 euro din suma pe care au cerut-o iniţial. De asemenea, aceştia spun că cei 750.000 euro pe care CJ e dispus să-i achite pentru cumpărarea imobilului reprezintă o sumă stabilită arbitrar de fostul şef CJ, Gheorghe Bunea Stancu. "Aşa cum cunoaşteţi, această discuţie a început încă din anul 2012, imediat după predarea imobilului restituit de către Comisia Specială de Retrocedare a unor bunuri ce au aparţinut cultelor religioase, în aceşti ani ultimul preţ de vânzare solicitat de noi fiind cel de 1.000.000 euro. Acesta a fost fundamentat în baza Expertizei tehnice de către evaluatori (...). Cu toate acestea, prin mesajul nostru din data de 6 ianuarie 2016, v-am transmis ultimul preţ pe care l-am putea accepta: 950.000 euro, fără a primi din partea dumneavoastră vreun punct de vedere. Din păcate, oferta dumneavoastră a rămas la suma de 750.000 euro, sumă stabilită, absolut arbitrar, de către fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, dl. Bunea Stancu", se menţionează în adresă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro