Mergi la conţinutul principal

Consilierii judeţeni ai PDL sunt sceptici în privinţa zonei de agrement Blasova

* aceştia au invocat atât lipsa apei potabile în Blasova cât şi ineficienţa investiţiei, deoarece, în opinia PDL-iştilor, indicele de profit turistic este unul cu circuit închis, avansând în acest sens ideea că proiectul nu poate avantaja brăilenii, ci doar persoanele care au concesionat loturi de pământ în zonă * valoarea totală a investiţiei se ridică la 24,1 miliarde lei vechi

Consilierii judeţeni au aprobat săptămâna trecută proiectul "Alimentare cu apă potabilă, reţele de canalizare şi staţie de epurare aşezare de vacanţă Blasova". Chiar dacă proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi, acesta a întâmpinat refuzul aripei consilierilor judeţeni ai PDL. În mare, aceştia au invocat atât lipsa apei potabile în Blasova cât şi ineficienţa investiţiei, deoarece, în opinia PDL-iştilor, indicele de profit turistic este unul cu circuit închis, avansând în acest sens ideea că proiectul nu poate avantaja brăilenii, ci doar persoanele care au concesionat loturi de pământ în zonă. Primul care a criticat investiţia a fost democrat-liberalul Nicolae Mitroi: "Eu aş avea o întrebare la adresa domnului arhitect-şef, şi anume dacă apa pe care o vrem s-o folosim acolo este potabilă".

Explicaţia arhitectului-şef, Costel Drăgan, însărcinat cu materializarea proiectului, a fost următoarea: "S-au făcut foraje la nivelul zonei încă de acum 2 ani. Apa are calităţi potabile, dar la adâncime". Deloc convins de explicaţia arhitectului, Mitroi şi-a continuat peroraţia dubitativă: "Forajele executate atunci când s-a realizat acea tabără pentru copii nu au dat de apă potabilă, fiind interzisă consumarea ei. Erau tot felul de porţiuni fieroase prin care apa nu putea fi trecută la nivel de potabilitate. Eu îmi menţin punctul de vedere pe care l-am avut atunci când a fost pus în discuţie proiectul, şi anume că momentul în care vorbim despre această problemă nu mi se pare oportun. Noi rezolvăm acolo nişte probleme locale pentru că ceea ce se întâmplă acolo nu se adresează brăilenilor în general. Deci, nu e vorba de un turism deschis".
Preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, deplângând inconsecvenţa în decizii a consilierilor judeţeni şi intervenţia microbului politic, le-a explicat democrat-liberalilor că problema apei potabile în Blasova ar putea fi soluţionată prin elaborarea unui sistem modern de instalaţii. "În primul rând, vreau să constat că suntem inconsecvenţi şi mi se pare că la unii politica le-a umblat pe partea superioară, neînţelegând că noi în acest Consiliu trebuie să urmărim interesul cetăţeanului şi nu cel politic (...). Cred că greşeala-mi aparţine mie, pentru că eu am fost cel care am adus aproape 5.000 de hectare în Brăila. Probabil că trebuia să stăm încă vreo 8-12 ani, să nu se întâmple nimic. Şi atunci când ni se întâmplă ceva, începem să căutăm fel de fel de argumente (...). În ce priveşte apa potabilă, din câte ştiu de la colegii mei care au făcut foraje pe-acolo, există apă potabilă, dar la o adâncime de circa 20 m, şi există şi posibilitatea unor instalaţii moderne care să rezolve problema, bineînţeles, cu nişte costuri (...) Cert este că cel care are un contract de concesionare ne poate acţiona astăzi în instanţă, pentru că n-am pus la dispoziţie utilităţi", a explicat vizibil enervat Stancu.
Conform proiectului de hotărâre, valoarea totală a proiectului "Alimentare cu apă potabilă, reţele de canalizare şi staţie de epurare aşezare de vacanţă Blasova" se ridică la suma de 24,1 miliarde lei vechi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro