Mergi la conţinutul principal

Consilier al lui Oprescu, prins cu mita în flagrant

Solomon Wigler, consilierul primarului Sorin Oprescu, a fost prins în flagrant de procurorii DNA, în timp ce primea 25.000 de euro. El a fost reţinut şi eliberat din funcţie. Potrivit unor surse judiciare, Wigler negocia mita pretinsă în schimbul intervenţiilor sale pe lângă consilierii generali în Parcul Tineretului.
În referatul prin care DNA a solicitat arestarea preventivă a consilierului, procurorii arată că acesta i-a pretins unui om de afaceri suma de 15.000 de euro pentru a interveni pe lângă consilierii din CGMB în vederea adoptării unei hotărâri de Consiliu General, privind acceptarea unei donaţii de teren către Municipalitate, necesare realizării soluţiei tehnice a accesului auto la un supermarket care urma să se construiască în zona bulevardului 1 Mai. De asemenea, Wigler a acceptat să intervină pe lângă consilierii generali în vederea adoptării unui proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ-ului pentru construirea unui supermarket din şoseaua Alexandriei, scrie agerpres.ro.

Vizită la birou

La întâlnirea cu respectivul om de afaceri, Wigler a cerut 15.000 euro, plătiţi în mai multe tranşe a câte 4.000 - 5.000 de euro, prin virament din contul bancar al soţiei omului de afaceri în contul soţiei lui Wigler. După efectuarea unei prime plăţi, consilierul a mai cerut 40.000 euro pentru pentru magazin. Wigler a tărăgănat lucrurile, evocând tot felul de scuze de natură administrativă şi schimbând regulile jocului. Pe 28 mai, omul de afaceri s-a întâlnit cu Wigler, dar în biroul acestuia din Primăria Capitalei, unde consilierul l-a asigurat că au fost aprobate cele două proiecte. În acest context, Wigler a convenit cu omul de afaceri ca în data de 3 iunie să îi aducă suma de 25.000 euro, urmând ca diferenţa până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 8 - 12 iunie. Şi aşa a fost prins în flagrant de procurori.
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Solomon Wigler a cerut, în total, 230.000 de euro pentru ca Primăria Capitalei să aprobe planurile urbanistice zonale pentru construirea a trei supermarket-uri în Bucureşti, dar şi pentru ca municipalitatea să ofere o donaţie.

O avere impresionantă!

Consilierul personal al primarului Sorin Oprescu are o avere totală care depăşeşte cu mult 2 milioane de euro. Astfel în ultima declaraţie de avere din 2013, postată pe site-ul Primăriei Capitalei, Solomon Wigler menţionează un teren intravilan în suprafaţă de 65.000 de metri pătraţi în Popeşti Leodeni, cumpărat în anul 2007, în dreptul rubricii făcând menţiunea "vânzare - SC TOP Imobiliare SRL - 600.000 lei". Funcţionarul public mai deţine, de asemenea, două case în Bucureşti, cu suprafeţe de 360 de metri pătraţi şi 350 de metri pătraţi, cumpărate în 2001 şi 2006, precum şi un apartament de 80 de metri pătraţi în Capitală. La capitolul maşini, consilierul primarului general al Capitalei are trei autoturisme - un Audi Q5, cumpărat în 2013, un BMW X1 din 2011 şi un BMW X320d din 2013.
Consilierul lui Oprescu mai are ceasuri, bijuterii şi obiecte de artă în valoare totală de 1,9 milioane de euro. Astfel, el declară ceasuri şi bijuterii de 600.000 de euro, obiecte de cult de 500.000 de euro şi obiecte de artă, tablouri şi sculpturi în valoare de 800.000 de euro, toate dobândite în perioada 1994-2008. În declaraţia de avere, Solomon Wigler mai scrie că are patru depozite bancare cu peste 233.000 de euro şi 33.000 de lei.
El a acordat şi două împrumuturi - unul de 87.000 de euro către Anca Mihai şi altul de 42.000 de euro către Mihaela Zăinescu. Venitul anulat încasat în 2012 de la Primăria Capitalei a fost de doar 34.857 de lei, potrivit declaraţiei de avere.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro