Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Confruntari intre musulmani si copti soldate cu 22 de raniti, in Egipt

Cel putin 22 de persoane au fost ranite, simbata, in confruntarile dintre musulmani si coptii care participau la funeraliile victimei atacurilor impotriva bisericilor lor, la Alexandria, in nordul Egiptului, potrivit unei surse din Ministerul de Interne, citata de AFP.
Este vorba despre trei politisti, sapte copti si 12 musulmani, potrrivit agentiei egipetene MENA, care nu precizeaza gravitatea ranilor acestora. Un bilant precedent anunta 15 raniti in timpul confruntarilor.
Alte 15 persoane au fost arestare in urma incidentelor, adauga agentia egipteana.
Musulmanii si coptii s-au atacat reciproc cu bastoane, in timp ce cortegiul funerar, care luase aspectul unei manifestatii, se indrepta spre cimitir.
Membrii fortelor de ordine au intervenit pentru a separa cele doua grupuri, dar ciocnirile au continuat. Politia a intervenit cu gaze lacrimoge pentru a dispersa multimea si a reinstaura ordinea.
In timpul confruntarilor, musulmanii au aruncat cu pietre in imobilele locuite de crestini si au incendiat depozitul de bumbac al unui comerciant copt.
La funeraliile victimei atacurilor asupra bisericilor copte au luat parte citeva sute de persoane.
Potrivit Ministerului de Interne, un barbat in virsta de 25 de ani cu tulburari psihice ar fi autorul atacurilor de vineri asupra a trei biserici copte, in care o persoana si-a pierdut viata si alte cinci au fost ranite. Anterior, politia afirmase ca atacurile au fost organizate de doua persoane, iar un al treilea agresor a fost arestat inainte de a-si pune in aplicare intentiile.
Coptii au respins explicatiile oficiale, favorizind versiunea unui plan terorist impotriva lor in apropierea sarbatorilor pascale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii