Aşa zisul conflict pe care aţi încercat să-l "confecţionaţi" ca fiind prezent între cele două instituţii deconcentrate, pe de o parte D.G.F.P. Brăila, iar de partea cealaltă Inspectoratul Judeţean de Poliţie, este complet "inexistent". Situaţia creată este cunoscută de conducerea de la vîrf, respectiv Instituţia Prefectului Judeţului Brăila, iar prin declaraţia şi comentariul făcut de doamna Loredana Alexandru, prefectul judeţului Brăila, s-a clarificat şi motivul pentru care nu s-a declanşat imediat verificarea societăţilor aflate în atenţia poliţiei.
Menţionez faptul că, în interiorul instituţiei au fost luate măsuri de sancţionare a celor ce au fost implicaţi în nerezolvarea promptă a acestor probleme şi care prin sarcinile ce le revin prin fişa postului aveau obligaţia să ducă la îndeplinire acest lucru, precum şi o rezoluţie dată de directorul executiv. Dar, de la abaterea d-lui director executiv adjunct Picuş Cătălin, şi pînă la refuzul instituţiei de a se implica în soluţionarea acestui caz, este mult de discutat.
Dar, nu mă miră faptul că ziarul dumneavoastră, care se vrea "Vocea Brăilei" prezintă trunchiat şi fără a se documenta corect şi din cel puţin trei surse, aşa cum o cere codul deontologic al ziarului (presei), atunci cînd însăilează în paginile sale aşa zise conflicte care au drept scop denigrarea conducerii instituţiei, în speţă a directorului executiv DECĂ ILIE, care a deranjat şi deranjează încă diferite "personaje", care nu o dată au intervenit în momente în care se preconizează modificări (numiri politice sau nu) la nivelul conducerii. Aceşti indivizi (căci, altfel nu-i pot numi), intervin prin toate mijloacele să scoată în evidenţă şi să dezinformeze opinia publică în ceea ce priveşte corectitudinea şi profesionalismul meu ca cetăţean şi economist.
Pentru a sublinia cele afirmate este suficient să se urmărească articolele publicate de cotidianul dumneavoastră de-a lungul timpului, începînd cu anul 2003 şi pînă în prezent, cînd au fost prezentate sub forme diferite aceleaşi articole, adaptate la momentul respectiv, menite să bălăcărească şi să defăimeze persoana mea şi a familiei mele.
"Personajele sus puse" a căror mîndrie nemăsurată le-a determinat să "lingă acolo unde au scuipat", asta ca să amintesc de o veche vorbă din bătrîni, au încercat cu riscul de a se deprofesionaliza, scoţînd în evidenţă proasta cunoaştere a legislaţiei sau pur şi simplu au fost prost sfătuite (consiliate), au încercat să fabrice acuzaţii la adresa persoanei şi activităţii mele în această instituţie, pe care cu mici întreruperi o coordonez din ianuarie 1999, acuzaţii care s-au dovedit a fi neadevărate.
Menţionez că, toate încercările de a fi debarcat de la conducerea finanţelor, aşa cum vă place să afirmaţi în paginile ziarului, s-au soldat cu menţinerea mea prin "concurs" şi nu prin numiri pe diferite criterii (ortodoxe sau mai puţin).
Rezultatele bune şi foarte bune pe care le-a obţinut instituţia, respectiv, D.G.F.P. a judeţului Brăila în perioada cît am coordonat activităţile din interiorul ei, colaborarea bună şi relaţiile profesionale avute cu celelalte organisme de la nivelul MFP şi ANAF, a municipiului şi judeţului, nu au fost niciodată publicate de cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei", care se declară şi se vrea o publicaţie imparţială şi corectă.
Nu vreau decît să arat că D.G.F.P. Brăila s-a situat la sfîrşitul anului 2008 pe locul 17, iar în primele două luni ale anului 2009, respectiv luna ianuarie pe locul 12, iar în luna februarie pe locul 15 din totalul de 42 judeţe ca şi activitate de încasare a veniturilor la Bugetul General Consolidat, cît şi de realizare a indicatorilor proprii de performanţă, situaţie deloc de neluat în seamă, avînd în vedere condiţiile de criză în care ne aflăm şi analizînd situaţia judeţului Brăila.
"De ce?, "Cine" sau "Ce" opreşte profesionalismul ziarului să prezinte corect activitatea instituţiei sau a unui om?
Spun toate acestea pentru că articolele din ultima vreme nu au alt scop decît denigrarea activităţii mele şi dezinformarea conducerii municipiului şi judeţului, precum şi grupului Parlamentar. Fac referire aici la domnii parlamentari, senatori şi deputaţi, care au fost puşi în faţa unor informaţii culese de ziar şi prezentate ca atare, şi nu pe baza informaţiilor puse la dispoziţie de factorii direct implicaţi (conducerea D.G.F.P. a judeţului Brăila şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie), în vederea eliminării mele de pe poziţia pe care o ocup.
Că se vrea găsirea de motive este evidenţiată şi de afirmaţiile făcute în articolele dumneavoastră, prin care se încearcă să se creeze un climat de ilegalitate, de nerespectare a legilor şi de apărare a persoanelor şi "societăţilor puse pe căpătuială".
Ca o concluzie a celor prezentate de mine în acest drept la replică, vine şi articolul dumneavoastră apărut în data de 16.03.2009, unde este menţionat că, la "D.G.F.P. una din instituţiile care suscită un mare interes - atît din punct de vedere al importanţei sale la nivel judeţean, cît şi din cauza recentelor conflicte cu Poliţia", care nu face altceva decît să întărească dorinţa de schimbare cu orice preţ a omului DECĂ ILIE , aceste aşa zise conflicte fiind descoperite, prezentate şi interpretate tocmai ??! în această perioadă.
În speranţa că acest drept la replică va fi publicat de cotidianul "Obiectiv Vocea-Brăilei" şi că poziţionarea lui nu se va face undeva greu de vizualizat în paginile ziarului, vă mulţumesc şi vă asigur de bună colaborare.
Cu respect,
Ec. ILIE DECĂ
Director excutiv al DGFP Brăila (încă)
Nota redacţiei
Reporterii noştri au încercat să ia legătura cu semnatarul acestui drept la replică în speranţa că va lămuri o serie de aspecte legate de informaţiile prezentate în material, aşa cum ar fi de exemplu paragraful în care şeful DGFP Brăila, Ilie Decă, face referire la aplicarea unor sancţiuni în urma acestui scandal. Dincolo de acuzaţiile că ziarul ar avea ceva personal cu domnia sa şi îi vânează orice mişcare în încercarea de a-l discredita lovind astfel şi în instituţia pe care o conduce, din informaţiile menţionate în material se înţelege clar că adjunctul său, Cătălin Picuş, ar fi fost sancţionat. În ce context, pentru ce vină şi în ce a constat sancţiunea, sunt doar câteva dintre întrebările la care Ilie Decă a fost invitat să răspundă. Aceste semne de întrebare considerăm că sunt perfect întemeiate întrucât este greu de crezut că decizii importante şi delicate, aşa cum s-a dovedit a fi cazul reclamat de Poliţie şi Parchetul Brăila, şi prezentat în detaliu în paginile cotidianului nostru, cad exclusiv în sarcina adjunctului Picuş.
Şeful DGFP Brăila a explicat în schimb că ţine foarte mult la publicarea acestui drept la replică: "mai întâi publicaţi acest material în forma în care l-aţi primit şi pe urmă mai vedem", a declarat Decă atunci când a fost abordat de reporterii noştri. În speranţa că va da curs invitaţiei noastre la dialog, am redat integral dreptul la replică transmis redacţiei noastre purtând semnătura lui Ilie Decă.