Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conflict de munca in sistemul sanitar

Greva generala in Sanatate. Aceasta este masura extrema pe care membrii sindicatului Sanitas ameninta ca o vor pune in aplicare in luna noiembrie, in cazul in care revendicarile lor nu vor fi solutionate.
In sedinta din 30 octombrie a.c., Consiliul Judetean al Sindicatului Sanitas Braila, organizatie membra a Federatiei Sanitas din Romania, sindicat reprezentativ la nivelul sistemului sanitar, a aprobat programul de desfasurare a actiunilor premergatoare declansarii si inregistrarii conflictului de munca la nivel de ramura sanitara si de asistenta sociala. Dupa inregistrarea conflictului de munca la Directia Judeteana de Munca si Protectie Sociala si completarea tabelelor nominale cu membrii de sindicat care sustin revendicarile Federatiei Sanitas, se va intra in actiunile propriu-zise de protest, inclusiv greva generala, ne-a declarat, ieri, Nicolae Saridache, liderul sindicatului SANITAS al cadrelor medii sanitare din Braila. "In data de 12 noiembrie 2007, la nivelul unitatilor se va organiza greva de avertisment cu intreruperea activitatii intre orele 9.00 - 11.00 , iar in data de 19 noiembrie, orele 7.00, in cazul in care nu se ajunge prin negocieri la rezolvarea problemelor cuprinse in lista de revendicari, se va declansa greva generala pe o perioada nedeterminata".
Potrivit sursei citate, revendicarile Sindicatului Sanitas Braila vizeaza majorarea bugetului alocat sanatatii in anul 2008, majorarea cu 30% a salariilor personalului din sistemul sanitar, acordarea primei de vacanta personalului din sistemul sanitar, indiferent de finantare, incepind cu anul viitor. De asemenea, sindicalistii solicita rectificarea bugetului asigurarilor sociale de sanatate pe anul 2007, in vederea asigurarii cheltuielilor materiale si de personal si pentru acordarea primei de stabilitate, acordarea integrala a facilitatilor referitoare la servicii, tratamente si medicatie gratuite pentru membrii de familie ai salariatilor din sistemul sanitar, inclusiv investigatiile medicale clinice si paraclinice. "Printre revendicari se numara si acordarea primei de stabilitate si a sporului de preventie sanitara pentru intreg personalul din Autoritatile de Sanatate Publica - pentru functionarii publici si personalul contractual, cit si acordarea sporului de preventie sanitara personalului salarizat de la Capitolul transferuri. Este vorba despre cabinetele scolare, medicina preventiva, planning familial, unitati medico-sociale etc, cit si despre sporurile acordate Centrelor de transfuzii", a precizat Nicolae Saridache.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii