Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conflict canin, rezolvat cu ranga

S-au luptat cu ranga, cu un pitbull, pentru a-si scoate catelusii din coltii acestuia. Este cazul a doi soti din Braila, ai caror ciini, iesiti in strada, au cazut prada unui pitbull din vecini, care fusese lasat nesupravegheat, fara botnita si fara zgarda. Pentru ca au incercat sa desparta patrupedele, cei doi au fost cit pe ce sa fie muscati de ciinele de lupta, care nu a renuntat prea usor la prada sa.
Cei doi vecini de pe strada Viitorului au deseori dispute, pe tema ciinilor pe care-i detin. Ei se acuza unul pe celalalt ca patrupedele lor sint periculoase si ii musca pe cei care se apropie de ei. Ultima data, pitbullul unuia dintre barbati a sarit pe unul dintre cateii lui Traian Vasile, scapati pe poarta, in drum. Rezultatul a fost un scandal de pomina, cu chelalaituri, urlete si lovituri cu ranga
"Noi stateam in casa, iar poarta fiind deschisa, cateii nostri au scapat in drum. Cel cu pitbullul zice ca fiind cateaua in calduri, a sarit la cateii astia mici ai mei, sa-i manince, nu alta! Eu am sarit cu sotia mea din casa, pentru ca aici, la poarta, era chin mare, si atunci, pitbullul a sarit pe noi si ne-am aparat cu o ranga. Nu este prima data cind se intimpla ca pitbullul vecinului sa atace oamenii pe strada, pentru ca nu-l tine cu zgarda si cu botnita, cum ar trebui. O sa depun plingere la politie, ca vad ca nu s-a invatat minte, desi a mai luat amenda o data, pentru acelasi lucru!", a declarat Traian Vasile, proprietarul ciinilor agresati.
"Ciinele il tavalea pe al nostru, nu i-a dat drumul deloc la catelus din gura, pina nu i-am dat eu cu fierul in cap, in git, si tot nu-i dadea drumul din gura. Dupa ce l-am lovit de mai multe ori, l-am scapat pe catel. Ne-am speriat rau de tot, nu se poate, sa-ti omoare animalul, pitbullul ala! Ne-a fost frica si pentru noi, nu doar pentru catelusii nostri", ne-a spus sotia lui Traian Vasile, Ioana.
La scandalul din strada a fost martor un alt vecin, care sustine ca a fost si el fugarit de un pitbull, din aceeasi curte, intr-o seara, cind venea acasa: "Am vazut si eu, ce s-a intimplat, vecinul dadea cu bita in el si ciinele nu-i dadea drumul, ca orice pitbull cu instinct ucigas. Si mie mi s-a intimplat sa ma alerge un pitbull, nu stiu daca este acelasi sau altul, dar tot din curtea asta venea. Era noapte, ma intorceam acasa, de la serviciu si abia am scapat de el, cu fuga".
"Pe drumurile publice si pe locurile de acces catre acestea, accesul acestor categorii de ciini este permis numai daca ei poarta botnita si sint tinuti in zgarda sau ham de catre proprietar. Nerespectarea acestei prevederi constituie contraventie si este sanctionata cu amenda de 15, pina la 30 de milioane de lei. Daca sint atacati si oameni, neglijenta proprietarului sau celui care are in grija ciinele de lupta, la momentul respectiv, deci neglijenta in luarea masurilor de prevenire a atacului de acest tip constituie infractiune" ne-a declarat comisar Fanel Arama, adj. sef IJP Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii