Mergi la conţinutul principal
Comunicat de presă

Conferința Națională de Arbitraj Comercial, un succes

• la evenimentul organizat  de CCIA Brăila au participat pesta 60 de persoane • printre vorbitori s-a aflat Ştefan Deaconu - Preşedintele Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, unul dintre profesioniştii implicaţi în reuşita litigiului ,,Roşia Montană”

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila a organizat joi, 21 martie 2024, începând cu ora 11:00, la Regal Events & Ballroom, din Brăila, Bulevardul Independenţei 282, CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE ARBITRAJ COMERCIAL având ca temă ,,Alege-ți TU calea!”.

Aceasta i-a avut ca moderatori în primul panel pe Ştefan Fusea – Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Brăila, Aurelian Antonio Iordan – Preşedintele Curţii de Arbitraj Comercial Brăila, Ştefan Deaconu - Preşedintele Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, unul dintre profesioniştii implicaţi în reuşita litigiului ,,Roşia Montană” şi Doru Benescu – Preşedintele Curţii de Apel Galaţi.

În cadrul acestei întâlniri, la care au participat peste 60 persoane din partea firmelor membre CCIA Brăila, avocaţilor, foștilor magistrați şi a altor instituţii, au fost explicate avantajele arbitrajului comercial care reprezintă o soluție optimă pentru companii, oferind numeroase beneficii: celeritatea proceselor de arbitraj care  sunt concepute pentru a fi mai rapide decât litigiile în instanțele tradiționale, economisind timp prețios pentru toate părțile implicate; expertiză specializată: arbitrii noștri sunt selectați dintre profesioniștii cu înaltă probitate morală, pentru cunoștințele lor aprofundate și specializarea în domeniile relevante, asigurând o analiză detaliată și informată a litigiilor; flexibilitate: procedurile de arbitraj pot fi adaptate nevoilor specifice ale părților, oferind o abordare personalizată și eficientă; discreție: arbitrajul comercial garantează confidențialitatea, protejând reputația și interesele comerciale ale părților.

În panelul 2 a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri unde au fost împărtășite aspecte relevante din experienţa procesului arbitral în rezolvarea disputelor comerciale.

Acestea au fost explicate pe larg de Maria Veriotti, Angelica Roşu şi Dragoş – Mihail Daghie - Arbitri Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Liliana Dragomir - Vicepreşedintele Curţii de Arbitraj Comercial Brăila.

”Mulțumim invitaților pentru privilegiul prezenței alături de noi, colaborarea fiind extrem de utilă și constructivă”, a declarat Ștefan Fusea, președintele CCIA Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro