Mergi la conţinutul principal

Conferință urmată de lansare de carte, "Homo religiosus și simulacrele realității"

 * conferențiază prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, de la Univ. "Alexandru I. Cuza" Iași și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

 

Eveniment cultural de o însemnătate aparte pentru studenții și credincioșii din județele Brăila și Galați, organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În ziua de vineri, 5 martie 2021, începând cu ora 16.00, la Teatrul Național de Opereta ”Nae Leonard”, are loc conferința "O șansă de a convorbi despre educație", susținută de prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, și de consilierul patriarhal Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române și realizator în cadrul Trinitas TV.

În cadrul manifestării, va fi lansat volumul "Homo religiosus și simulacrele realității", 240 de pagini, apărut în anul 2019, la Editura Eikon și semnat de cei doi conferențiari, care le vor oferi autografe participanților. Cartea cuprinde 12 dialoguri purtate de cei doi autori în perioada 2016-2019 în cadrul emisiunii "Credință și Cultură", de la Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române.  

Sociolog, antropolog, eseist și cadru didactic universitar, prof. univ. dr. Nicu Gavriluță activează la Facultatea de Filosofie și Științe Socio-Politice din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Consilier patriarhal și teolog erudit, Vasile Bănescu este purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române și realizator în cadrul Trinitas TV.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro