Mergi la conţinutul principal

CONEXIUNILE DEȘTEPTE ALE CREIERULUI

În săptămâna 14 -20 martie 2022 la Colegiul Național Nicolae Bălcescu, se va desfășura a 15-a ediție a proiectului internaţional Brain Awareness Week săptămâna de conștientizare a creierului. Proiectul Smart brain’s connections este aprobat și finanațat pe criterii competitive, de Fundația Dana din Statele Unite ale Americii și Federaţia Europeană a Societăţilor de Neuroştiinţe - FENS.

Evenimentele acestui proiect sunt organizate în școli, universităţi și institute de cercetare din întreaga lume și constau în activităţi creative şi inovative, pentru a educa şi sensibiliza elevi, studenți și persoane de orice vârstă, în domeniul neuroștiințelor. Entuziasmul, creativitatea și implicarea elevilor în acest proiect se materializează în expoziții, prezentări de studii sau lecturi științifice și concursuri specifice acestui domeniu. 

În cadrul proiectului, coordonat de prof.Dr.Cristian Gurzu, vor avea loc expoziţii de postere despre conectivitatea creierului, lecturi informative despre plasticitatea sinaptică, concursul Neuroset pentru elevii de gimnaziu, simpozionul elevilor privind noile tehnologii de cercetare și investigare clinică, precum și etapa națională a concursului Brain Bee România pentru elevii de liceu. Câștigătorul competiției va reprezenta România la concursul International Brain Bee, ce se va desfășura la Paris în conjuncție cu Forumul European de Neuroștiințe FENS, 2022.

Organizarea activităților se fac în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Centrul Județean de Excelență.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro