Mergi la conţinutul principal

Conductele de azbociment, problema nerezolvată a Brăilei

* conducerea CUP Dunărea susține că ar fi încercat să obțină finanțare europeană pentru înlocuirea acestor conducte, însă n-ar fi găsit înțelegere de la        UE * duminică, după o avarie gravă, conducta de azbociment de 400 mm diametru care alimentează cartierele Nedelcu P. Chercea și Minerva a fost reparată după aproape șase ore de eforturi

 

Conducta magistrală de azbociment, care alimentează tot cartierul Chercea și care s-a fisurat în mod suspect duminică dimineață, lăsând fără apă mii de famili, este veche de aproape 40 de ani, însă nu a putut fi schimbată, cu toate că, la un moment dat, conducerea Companiei de Utilități Publice "Dunărea" Brăila (CUP) a propus acest lucru, în urmă cu câțiva ani. Același lucru este valabil și cu alte conducte vechi de pe raza municipiului.

"Avaria de pe Strada Alexandru Vlahuță, din cartierul Nedelcu P. Chercea, s-a produs dimineață, în jurul orei 8.00. De la ora 13.30 - 14.00, oamenii din cartierul Chercea și cartierul Minerva, care au fost afectați de avarie, au avut apă. Mai mult ne-a luat să golim conducta de apă de 400 mm diametru, decât să executăm reparația propriu-zisă. Conducta magistrală este din azbociment și este montată înainte de '89. Am vrut să o schimbăm, însă reprezentantul Bruxelles în România, de la acea dată, nu a fost de acord, cât timp conducta este încă bună. Cauza producerii avariei nu o cunoaștem, probabil că a trecut un utilaj mai greu pe acolo și a fisurat-o", ne-a spus directorul CUP "Dunărea" Brăila, Silviu Mangiurea, contactat de reporterii noștri.

Reamintim că, duminică, 8 august, în jurul orei 8.00 dimineață, conducta magistrală de apă care alimentează cartierul Nedelcu P. Chercea și zona adiacentă și care traversează Strada Alexandru Vlahuță s-a fisurat brusc, lăsând fără apă potabilă câteva mii de brăileni. Intervenția echipelor de la CUP "Dunărea" Brăila a fost îngreunată de faptul că reparația nu putea fi făcută decât după golirea conductei de lichid. Practic, muncitorii au fost nevoiți să scoată apa din conductă și să o verse la canalizare, și abia apoi să se ocupe de remedierea problemei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro