Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conducerea partidului promite sustinere ferma pentru PNL Braila

Liberalii braileni nu sint ranchiunosi. Este motivul pentru care, desi a tinut organizatia PNL locala in sah timp de doi, a permis ca la Braila sa aiba loc dese incalcari ale statutului si a permis chiar dizolvarea organizatiei, ieri, la Congresul PNL, acestia au sprijinit candidatura lui Calin PopescuTariceanu si l-au votat, pentru functia de presedinte al partidului. Noii lideri liberali locali - carora li se recunoaste oficial acest statut doar pentru ca Sabau a parasit partidul, si le-a lasat locul liber - spun insa, neoficial, ca s-au asigurat ca sefii lor politici de la centru au inteles exact ca nu au uitat faptul ca au fost carne de tun timp de doi ani, si ca centrul ii este dator organizatiei brailene nu doar cu sprijin politic, ci si cu unul administrativ, guvernamental. Nu de alta, dar unii dintre liderii locali cred ca in cel mai mare oras condus de un liberal, trebuia sa se vada cel mai bine politica PNL, iar daca nu a fost asa, a fost si din vina lui Tariceanu.
Unul dintre cei care admite ca PNL-ul central trebuie sa se revanseze pentru nedreptatile facute organizatiei locale este ministrul delegat Cristian David, aflat recent la Braila. Acesta a recunoscut, in fata presei locale, ca Cibu a fost in ultimii doi ani victima atacurilor unor colegi si parteneri de Alianta, dar promite ca, de acum inainte, edilul-sef va avea sustinere de la centru. Ministrul nu s-a sfiit sa dea si numele celor care l-au "lucrat" pe Cibu, la centru: "Aici, lucrurile au fost perturbate de cei doi fosti colegi, care au facut parte din organizatia judeteana PNL, si care au facut ca atit mesajul dinspre PNL Braila catre centru, cit si mesajul de la centru catre Braila sa fie distorsionat. Nu a existat in nici un moment un punct de vedere al PNL central, negativ la adresa primarului Cibu. Faptul ca aceasta sustinere nu a fost niciodata intrerupta sau retrasa a fost perturbat in mod intentionat de ceilalti doi colegi care au incercat oarecum in discutia politica din plan intern, sa conduca lucrurile intr-o alta directie, si sa creeze o perceptie falsa care era menita doar sa aseze o anumita ierarhie interna la nivel local. E vorba si de lipsa unei chimii politice in echipa judetului Braila, generata de faptul ca a fost o incompatibilitate intre intelegerile si perceptiile celor trei. In primul rind, Dan Sabau nu a facut parte dintre cei care intelegeau sau erau direct conectati la realitatea judetului Braila. Pentru Dan Sabau, legatura cu Braila era rupta demult, nu va faceti iluzia ca nu stiam acest lucru. Un senator si un deputat la Bucuresti au o influenta politica, in prezentarea unui punct care nu este neaparat o reflectare a realitatii locale, si acest lucru este o realitate. Pe de alta parte, Gabriel Sandu nu era un om al Brailei, deci interesele au fost oarecum rupte".

"Eu, personal, il voi sprijini pe domnul Cibu in toate proiectele pe care el le angajeaza"

Atentionat ca, de fapt, nu doar ca a existat un punct de vedere negativ al centrului, fata de primarul Cibu, dar timp de luni de zile, PNL-ul central l-a lasat fara sprijin politic pe edilul-sef, David a dat din colt in colt, si a schimbat subiectul. El a precizat ca nici criticile constante ale partenerilor locali de Alianta nu l-au ajutat prea mult pe Cibu, in ochii centrului. David considera insa ca democratii ar trebui sa colaboreze, pentru buna guvernare a orasului, si nu sa-l atace pe primar: "Dupa cum stiti, PNL este principalul partid aflat la guvernare, in Braila chiar conduce destinele orasului si este normal sa aiba parte de tot felul de critici. Faptul ca acestea vin din partea partenerilor de Alianta eu il pun mai degraba pe seama unei atitudini personale, emotionale si de cele mai multe ori neinspirate. Primarul Cibu s-a ales ca urmare a sustinerii locuitorilor si atita vreme cit ei apreciaza prestatia politica a primarului, dati-mi voie sa nu iau in considerare ce apreciaza unul sau altul, chiar daca aceia sint intr-un partid cu care sintem parteneri de Alianta. Eu, personal, il voi sprijini pe domnul Cibu in toate proiectele pe care el le angajeaza in calitate de primar, in numele locuitorilor municipiului si in proiectele politice ale PNL, in calitate de presedinte al organizatiei judetene PNL Braila. Ar fi mai bine ca si ceilalti sa se angajeze in proiectele acestea in mod constructiv, si sa renunte la acel demers critic permanent. Ma refer strict la criticii de serviciu din Braila".
Intrebat fiind cum va ajuta judetul Braila, fata de care liberalii au ramas datori din greu, in ultimii doi ani, Cristian David a declarat ca in nici un caz nu va fi vorba de o sustinere financiara: "Eu nu voi veni niciodata cu un sac cu bani, desi mi-as dori sa pot face acest lucru, ar fi probabil cea mai buna ipostaza in care m-as putea situa. Ceea ce imi propun insa eu sa fac si sa aduc, ca si contributie pentru Braila este sa particip la punerea in practica a proiectelor care sint izvorite din realitatea si nevoile Brailei. Dar nu ma voi opri doar aici, pentru ca sint preocupat nu doar de ceea ce se intimpla la Braila, ci si de ce se intimpla in intreaga regiune. Cred ca sint proiecte care trebuie sustinute integrat si sint vectori de dezvoltare locala care sint direct legati de evolutia economica si a celorlalte doua judete din apropiere, Galati si Tulcea, si vreau sa va asigur ca ma preocupa dezvoltarea la nivel regional, inclusiv zona Deltei Dunarii, care poate sa aiba un efect de antrenare pentru tot bazinul Dunarii din aceasta parte. Vom avea discutii la nivelul celor trei judete, pentru a identifica proiecte care merita sustinute interjudetean si insist asupra cooperarii regionale, pentru ca ea, de regula, nu face obiectul de interes al autoritatilor judetene, fiecare este tentat sa ingradeasca la limita interesului judetean toata dirijarea de fonduri"

"Vreau si eu sa construiesc in mijlocul Dunarii 100 de apartamente"

In ceea ce-l priveste, primarul Brailei este constient ca, de fapt, el nu este pentru liderii de la centru decit varianta de rezerva, si ca daca Sabau ar fi fost inca in PNL, cei care acum il iau in brate si-l asigura de tot sprijinul pe Cibu, i-ar fi cintat in struna senatorului platformist, in prezent. Cibu nu uita ca acei oameni care ii intind acum mina si se mindresc cu faptul ca Braila este cel mai mare oras din tara, condus de un liberal, sint aceiasi care, cit a fost Sabau in partid, erau surzi si orbi la toate argumentele primarului. Edilul-sef se arata insa tolerant, gata sa uite si sa ierte atitudinea discriminatorie din trecut a conducerii centrale, insa cu o conditie: lipsa sprijinului politic din trecut sa fie compensat cu o sustinere adecvata, in urmatorii doi ani: "Eu nu sint omul care sa se uite in urma, nu sint nici ranchiunos, nici altceva. Ceea ce doresc eu este ca in anul 2007 si in 2008, pina la alegeri, sa putem recupera ce am pierdut pina acum, in cei doi ani cit nu am avut sustinere. Nu cer mai mult decit un alt primar, dar nu pot sa accept ca Galatiul sa aiba 1.000 de apartamente la ANL, iar eu sa am 50 - si galatenii le au si pe teritoriul nostru! Iar costurile realizarii unui apartament in zona mlastinoasa, acolo, in cartierul Siret, este de 50 de ori mai mare decit in Braila. Adica, hai sa echilibram macar, nu cer cine stie ce avantaje. Adica domnule, i-am dat aluia bani sa contruiasca 100 de apartamente, dar cit costa realizarea lor, se merita? Pai asa, vreau si eu sa construiesc in mijlocul Dunarii 100 de apartamente!"
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii