Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conducerea DSVSA cheama micii producatori agricoli sa se inregistreze

Producatorii de brinzeturi care comercializeaza aceste produse prin activitati de vinzare cu amanuntul au obligatia sa se inregistreze la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila, conform Ordinului nr. 301/2006. Pentru a se inregistra, producatorii trebuie sa se prezinte la DSVSA cu urmatoarele documente: certificatul constatator eliberat de Oficiul Registrului Comertului si o cerere. Aceasta trebuie sa contina: denumirea si adresa unitatii, activitatea desfasurata, tipurile si cantitatile de produse supuse vinzarii cu amanuntul si locurile de vinzare. Accesul micilor producatori in spatiile special amenajate in piete si tirguri se poate face numai pe baza certificatului de producator, care constituie actul doveditor al provenientei marfii. Acest certificat este eliberat de primariile comunale la solicitarea scrisa a producatorului. In baza certificatului produsele lactate pot fi comercializate atit in piete si tirguri, cit si in orice alt loc autorizat, stabilit de consiliile locale. "Produsele lactate obtinute in gospodariile proprii pot fi comercializate in locurile special amenajate cu conditia sa indeplineasca cerintele prevazute de Legea alimentului - Regulamentul CE 178/2002 si sa fie preparate din lapte crud care respecta cerintele de sanatate si de igiena. Pentru a-si comercializa produsele in spatiile special amenajate, producatorii trebuie sa aiba obligatoriu asupra lor carnetul de sanatate a animalelor, vizat trimestrial de medicul veterinar, precum si un document prin care sa faca dovada starii lor personale de sanatate", a precizat Nita Caragata, purtator de cuvint al DSVSA Braila.
Reamintim ca, in baza Ordinului nr. 7/2007, micii producatori care isi valorifica marfa in pietele agroalimentare si in spatiile special amenajate trebuie sa inregistreze la DSVSA aceasta activitate pina cel tirziu pe 17 iulie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii