Mergi la conţinutul principal

Conducerea CJ Brăila se laudă cu investițiile făcute în contextul coronavirus

 

* reprezentanții Consiliului Județean au emis, vineri, un comunicat de presă prin intermediul căruia au făcut publică situația, la zi, privind banii care s-au alocat în contextul prevenirii și combaterii pandemiei de coronavirus * în cadrul documentului nu este omisă mențiunea că Guvernul a alocat zero fonduri până acum pentru a ajuta județul

 

 

Conducerea Consiliului Județean Brăila a dorit să transmită o informare privind investițiile făcute până acum la nivel local, ajutoarele de la Centru, dar și donațiile, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, în cadrul documentului se face referire la faptul că membrii CJ Brăila au alocat din bugetul județului, ca urmare a aprobării unor hotărâri, sume deloc de neglijat către Spitalul Județean de Urgență Brăila. Reprezentanții Consiliului amintesc de cei 9.800.000 lei pentru achiziționarea de materiale sanitare, medicamente și utilități în 2020, sumă care potrivit informării, este folosită în momentul de față pentru combaterea virusului SARS-COV-2. De asemenea se precizează că există posibilitatea alocării și a altor bani, în funcție de nevoile spitalului. Nu a fost uitată nici suma de 2.500.000 lei pentru achiziționarea unei linii de testare formată din aparat Realtime PCR și a unui număr de 9.000 de teste pentru acest echipament, cu precizarea că a fost amenajat și un spațiu special pentru funcționarea laboratorului de biologie moleculară în cadrul corpului D al SJU, unde se vor efectua testele. De asemenea, la acești bani se mai adaugă 1.900.000 lei la Spitalul de Pneumoftiziologie, bani care deși fuseseră inițial previzionați pentru achiziție de materiale sanitare, acum sunt folosiți în lupta cu virusul COVID-19.

 

Supărare mare pe Guvernul PNL și mulțumiri multe pentru sponsorii locali

 

În cadrul aceluiași comunicat de presă, conducerea CJ Brăila (PSD) nu omite să atace Guvernul liberal, precizând că până în prezent s-au alocat zero fonduri de la nivel național către județul nostru, pentru a ajuta la combaterea coronavirus.

În schimb, reprezentanții Consiliului Județean apreciază că s-au primit prin intermediul ISU următoarele materiale: mască protecție - 100 bucăți, combinezon unică folosință - 1.320 buc; acoperitor cizmă - 20 buc; bonete - 20 buc; mănuși chirurgicale - 40 perechi, măști FFP2 - 500 buc; măști FFP3 - 400 buc; viziere -500 buc; dezinfectant TP2 - 20 litri. Toate aceste materiale au venit in intervalul 24 martie - 6 aprilie, se mai arată în comunicat, cu precizarea că instituția nu a primit sprijin guvernamental cu aparatură medicală și nici fonduri pentru achiziționarea acestora.

”Dacă în anul 2019 am avut un buget de 160.553 mii lei, în anul 2020 Guvernul PNL ne-a dat printr-o asumare a bugetului o sumă de 113.266 mii lei. Printr-o diferențiere, este un deficit de 47 milioane de lei, echivalentul a 10 milioane de euro. În calitate de președinte al Consiliului Județean Brăila, voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru un act medical sigur și de calitate, cea mai mare prioritate pentru mine în momentul de față fiind sănătatea cetățenilor județului Brăila. În această perioadă este important pentru noi toți să urmăm întocmai indicațiile autorităților și vă îndemn pe toți să #stațiacasă“, a declarat Francisk Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro