• jurnalistul şi scriitorul Răsvan Popescu şi-a lansat cartea “Peştele cu aripi” la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati”
Joi, 31 august, jurnalistul şi scriitorul Răsvan Popescu şi-a lansat la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” din Brăila volumul “Peştele cu aripi”, apărut la Editura Cartea Românească. Volumul a fost prezentat de prof. Viorel Coman, iar evenimentul a fost moderat de dr. Claudiu Eduard Brăileanu.
Despre volumul “Peştele cu aripi”, autorul a afirmat că “este dedicat condiţiei artistului şi raportului cu alţi oameni. Sunt proze noi şi mai vechi, un fel de ecouri literare ale întâmplărilor care m-au marcat. Pretenţios spus, este o devenire prin literatură.”
Născut la 31 mai 1962, Răsvan Popescu este scriitor, jurnalist şi scenarist. Până în 2000, când şi-a început activitatea de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a lucrat ca jurnalist de presă scrisă şi radio BBC, redactor şef la TVR şi purtător de cuvânt al Guvernului şi apoi al Preşedinţiei României.
Răsvan Popescu a absolvit Facultatea de Geologie din Bucureşti în 1987 şi a obţinut o diplomă în jurnalism la Universitatea de Stat din California. Este membru al Uniunii Scriitorilor, autorul volumelor “Subomul” (1991), “Omul cu cioc şi gheare” (1994), “Prea târziu” (1996), “Purtătorul de cuvânt” (jurnal, 2002), “Femeia visurilor” (2004), “Nişte ciori vopsite-n roşu” (publicistică, 2006), “Oameni care nu contează” (2015).
A scris scenariile filmelor: “Prea târziu”, după romanul omonim, în regia lui Lucian Pintilie; “Terminus paradis”, regia Lucian Pintilie; “Război în bucătărie”, după o povestire din volumul de debut; “Subomul”, film TV, regia Marius Barna; “Faimosul paparazzo”, după romanul “Omul cu cioc şi gheare”, regia Nicolae Mărgineanu; “Noro”, regia Radu Gabrea, “Femeia visurilor”, regia Dan Piţa.