Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Condamnat pentru tentativa de omor, vatamare corporala si lovire

Zilele acestea, magistratii Tribunalului Braila l-au condamnat pe Angheluta Adrian Cojocaru, 26 de ani, din comuna Movila Miresii, la o pedeapsa rezultanta de 3 ani si 6 luni de inchisoare, pentru tentativa la infractiunea de omor calificat, vatamare corporala grava si lovire. Potrivit anchetatorilor, in primavara anului trecut, inculpatul Cojocaru - cunoscut ca un personaj violent - l-a lovit pe un barbat din Movila Miresii atit de puternic, ca l-a lasat fara splina. In noiembrie, tot el s-a incaierat cu mai multi tineri din comuna Gemenele, la discoteca, lovindu-i pe doi dintre acestia cu un cutit (agresorul spune ca i-a lovit cu un git de sticla). Una dintre victime a avut nevoie de 25 de zile de ingrijiri medicale, cu punerea vietii in primejdie. Autorul agresiunilor a fost arestat preventiv pe data de 21 noiembrie 2005.
Potrivit Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, primul incident pus pe seama lui Angheluta Cojocaru s-a petrecut in seara zilei de 24 mai 2005, la discoteca organizata in Movila Miresii. Din te-miri-ce, agresorul l-a lovit pe consateanul sau Nicolae Zurbagiu, cu pumnii si cu picioarele, in conditiile in care victima, bolnava de ciroza, se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Ajuns la spital in stare grava, Zurbagiu a fost supus unei dificile interventii chirurgicale, medicii fiind nevoiti sa-i indeparteze splina, ca sa-i salveze viata. Chiar si asa, bietul om a avut nevoie de 45 de zile de ingrijiri medicale.
Al doilea incident care l-a avut ca protagonist pe inculpatul Angheluta Cojocaru a fost cel din seara zilei de 19 noiembrie 2005, de la discoteca din comuna Gemenele. Scandalagiul venise la distractie insotit de citiva "amici". In timpul dansului, de beat ce era, el a lovit mai multe sticle de bere, spargindu-le, si i-a deranjat pe tinerii din localitate. Pe linga acestea, Cojocaru si ai lui, care erau din Movila Miresii, au avut tupeul sa danseze in compania fetelor din Gemenele. In conflictul care a urmat, cei din ambele tabere si-au impartit pumni cu nemiluita pentru ca, la urma, sa se reclame reciproc la postul local de politie. Angheluta Cojocaru a avut nevoie de 10 zile de ingrijiri medicale. In schimb, a injunghiat doi tineri din grupul advers, pe Liviu Bratu, zis "Lili Cracea", si pe Mirel Marcu, zis "Buluc". Grav ranit, Marcu a avut nevoie de 25 de zile de ingrijiri medicale, fiind la un pas de moarte. Celalalt ins a avut nevoie de "doar" 10 zile de ingrijiri medicale. Citeva zile mai tirziu, pe numele lui Angheluta Cojocaru a fost emis mandat de arestare preventiva.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii