Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Condamnat pentru tentativa de omor asupra unui copil de patru ani

Barbatul care, in luna aprilie a.c., si-a varsat nervii asupra unei fetite de numai 4 anisori, lovind-o cu salbaticie, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare, instanta obligindu-l si la plata unor despagubiri civile. Sandu Oae, 36 de ani, frizer de meserie, a fost arestat si deferit justitiei pentru tentativa de omor, din dispozitia procurorului criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul Judetean. Sentinta Tribunalului nu este definitiva, Oae putind sa faca apel.
Cazul dramei de la blocul G13 Hipodrom (blocul "Nato") a constituit subiectul unei ample anchete a Politiei si Parchetului de pe linga Tribunal, dar si a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC). Salvata de la moarte de medicii neurochirurgi galateni, Nicoleta - Florentina N. - fetita careia i-au fost necesare nu mai putin de 80 de zile de ingrijiri medicale - a fost ulterior internata in regim de urgenta intr-un centru de plasament. Despre autorul agresiunii, procurorul Ionescu nota in rechizitoriu ca "este recalcitrant, lipsindu-i sentimentul vinovatiei".
Mama Florentinei, Mariana N., traia in concubinaj cu Sandu Oae, autorul tentativei de omor, intr-o garsoniera de la blocul G13.

A batut fetita inainte de a o trinti pe jos

Potrivit procurorului criminalist, in ziua de 3 aprilie 2006, ora 15.00, frizerul s-a luat la cearta cu concubina, dupa ce venise acasa ametit de alcool. Barbatul a injurat-o si a lovit-o pe femeie, apoi i-a poruncit sa-i puna de mincare. Exact in momentul in care Oae se pregatea sa manince ciorba, fetitei de 4 anisori - care tocmai terminase de mincat - i s-a facut rau si a vomat, murdarindu-si hainutele. Maica-sa a certat-o, apoi a spalat-o si a imbracat-o cu o bluza curata. Atunci, i s-a pus pata lui Sandu Oae. "Inculpatul a strigat-o pe fetita si i-a cerut sa vina la el, linga pat (...). El a palmuit-o, lovind-o necontrolat peste fata si ceafa. Victima a cazut in sezut, plingind de frica si de durere. Inculpatul i-a cerut sa se ridice, tipind la ea (...). A prins-o cu miinile de piept, ridicind-o circa un metru si a trintit-o pe pardoseala din beton (acoperita de un covor), victima cazind cu fata in sus. Fetita a ramas nemiscata, in stare de lesin", precizeaza procurorul Mircea Ionescu. Speriat, agresorul a incercat, in zadar, s-o resusciteze, frecindu-i timplele cu otet, dupa care i-a introdus o coada de lingura in gura, sa nu-si inghita limba. La urma, vazind ca fetita a intrat efectiv in coma, Oae a luat-o in brate si a alergat la Spitalul "Sf. Spiridon".

Salvata din ghearele mortii

"TCC acut inchis cu fisura occipitala, epistaxis, coma, comotie cerebrala si convulsii", acesta a fost diagnosticul initial pentru micuta Nicoleta Florentina N., diagnostic care i-a pus pe jar pe medici. Starea grava in care se afla victima i-a determinat pe acestia sa o transfere la Spitalul "Sf. Andrei" Galati - Neurochirurgie. Medicii galateni au salvat-o pe copila de la o moarte sigura, constatind, totodata, numeroase leziuni pe trupul ei firav. Concomitent, Politia si Parchetul au demarat ample cercetari, retinindu-l pe autorul agresiunii. Sandu Oae a declarat atunci anchetatorilor ca a lovit-o pe fetita cu palma peste ceafa "cu intentia de a o ajuta, ca sa nu se inece cu propria voma". Magistratii au ajuns insa la cu totul alta concluzie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii