Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Condamnat pentru mita la politist

Instanta Tribunalului Braila l-a condamnat pe teleormaneanul Anghel Radian Petrache, in virsta de 55 de ani, la un an de inchisoare, cu executare, pentru infractiunea de dare de mita. In iulie 2004, Petrache a fost prins in flagrant in timp ce oferea mita 20 de milioane de lei unui ofiter de politie brailean. Transportat la spital, pentru ca i se facuse rau in biroul procurorului anchetator, inculpatul a parasit institutia spitaliceasca si s-a facut nevazut, fiind dat in urmarire generala. Sentinta de condamnare nu este, deocamdata, definitiva.
Povestea teleormaneanului incepe in anul 2002, cind politistii de la Biroul Judetean de Transporturi Braila au descins pe strada Ancorei 4, pentru a face cercetari in legatura cu sustragerea a 240 de metri sirma de cupru. In urma controlului, au fost gasiti atit cei 240 de metri de cupru, dar si trei tone si jumatate deseuri neferoase (cupru, aluminiu, bronz si inox) apartinind SC "Magrox" SRL Buzescu, Teleorman, firma administrata de nora lui Anghel Radian Petrache. Deseurile au fost luate de politie si date in custodia SC "Remat" SA Braila, pina la definitivarea anchetei. In ce priveste cei 240 de metri de fir de cupru sustrasi, lucrurile au fost cit se poate de clare, autorii fiind trimisi in judecata destul de repede. Cercetarile au durat mai mult in cazul celor 3,5 tone deseuri neferoase.
Cazul se afla in atentia subcomisarului Octavian Barbu, seful Biroului Transporturi din cadrul IPJ Braila. Pe data de 1 iulie 2004, precizeaza surse din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalului Braila, Anghel Petrache l-a contactat pe subcomisarul Barbu, oferindu-i suma de 20 de milioane de lei, in schimbul unei adrese prin care sa-si poata recupera cele 3,5 tone deseuri ramase in custodie. Politistul s-a prefacut ca este de acord, insa in realitate i-a intins o cursa teleormaneanului. Impreuna cu sefii sai si cu un procuror de la Parchetul Judetean, Barbu a organizat un flagrant, pentru prinderea suspectului. Cind, a doua zi, Petrache s-a prezentat la restaurantul "Locomotiva" din Gara CFR, ca sa-l mituiasca pe subcomisar, a fost luat pe sus si dus la Parchet, pentru cercetari.
In biroul procurorului, lui Anghel Petrache i s-a facut brusc rau. El i-a spus anchetatorului sa cheme ambulanta, pentru ca "ii este rau" si "nu are medicamentele la el". Intrucit nu era arestat preventiv, suspectul nu a fost insotit la spital de nici un politist si nici nu a fost pus sub paza. Asa se face ca, a doua zi, teleormaneanul s-a externat din spital si s-a dus acasa. In zadar au emis anchetatorii mandate de aducere pe numele inculpatului, pentru ca acesta nu a mai fost de gasit. La un moment dat, Postul de Politie Buzescu a comunicat ca Petrache ar fi internat la Spitalul Fundeni din capitala. Oamenii legii au verificat, dar au ajuns la concluzia ca suspectul nu este nici la Fundeni, nici in satul natal. Dupa citeva zile, satul de jocul "de-a soarecele si pisica", Parchetul Braila a emis mandat de arestare pe numele teleormaneanului, acesta fiind dat in urmarire generala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii