Mergi la conţinutul principal

Condamnarea lui ”Dasaev”. 12 ani de închisoare pentru tentativa de omor asupra celor doi sportivi de origine americană

• astăzi, 17 mai, magistrații Tribunalului Brăila au dat condamnarea față de inculpatul Husein Daniel Gabriel, zis ”Dasaev”, care a primit pedeapsa totală de 12 ani închisoare • sentința nu este definitivă • Dasaev a ajuns la arest după ce procurorii l-au acuzat că ar fi înjunghiat doi sportivi ai clubului de baschet Cuza Sport, de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii terasei “The Music Pub”

 

Pedeapsă cu închisoarea pentru ”Dasaev”! Astăzi, 17 mai, magistrații Tribunalului Brăila au dat condamnarea față de inculpatul Husein Daniel Gabriel, zis ”Dasaev”, care a primit pedeapsa totală de 12 ani închisoare pentru tentativă de omor. Inculpatul a primit pedeapsa de 11 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat, pedeapsa de 1 an şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de port şi folosire fără drept de obiecte periculoase, pedeapsa de 1 an şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Instanța contopește pedepsele aplicate, iar inculpatul Husein va executa pedeapsa cea mai grea de 11 ani de închisoare la care se adaugă sporul obligatoriu de 1 an, reprezentând o treime din restul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa principală rezultantă de 12 ani de închisoare.

Trimis în judecată după ce i-ar fi înjunghiat pe cei doi sportivi de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii terasei “The Music Pub” de lângă patinoar, inculpatul Husein Daniel Gabriel ar fi vrut să fie cercetat pentru fapte mai puţin grave. În dosarul aflat pe rolul instanţei din 2019, inculpatul a tot cerut schimbarea încadrării juridice a faptei, numai că nu i s-a dat câștig de cauză.

În septembrie 2019, a început efectiv procesul în care “Dasaev” este acuzat de infracţiunea de tentativă de omor. La Curtea de Apel Galaţi au fost desfiinţate unele probe în dosar, fiind admise anumite excepţii invocate în cauză, însă Husein nu a scăpat de principalele acuzaţii.

Reamintim că Dasaev a ajuns la arest după ce procurorii l-au acuzat că ar fi înjunghiat doi sportivi ai clubului de baschet Cuza Sport, de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii terasei “The Music Pub”. Conflictul a fost unul spontan. Cei doi baschetbalişti au ajuns la spital şi au intrat direct în sala de operaţie. Dasaev a fost arestat pentru tentativă de omor. Încă de la început, acesta a fost principalul suspect. În urma anchetei, a rezultat faptul că o singură persoană i-ar fi înjunghiat pe sportivi, faţă de Dasaev fiind emisă ordonanţă de reţinere după atacul violent. Inculpatul şi-a susţinut tot timpul nevinovăţia. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi Nicuşor Fătăligă, Daniel Vasile Niculae şi Popa Florian (agenţi de pază) - acuzaţi de mărturie mincinoasă, Georgel Mocanu, Valentin Dobraniş şi Valentin Cătălin Bulza - acuzaţi de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, şi Vasile Tătaru - acuzat de favorizarea infractorului.

În vara lui 2019, Husein a fost trimis în arest la domiciliu, iar în noiembrie 2020, prin decizie definitivă a Curţii de Apel Galaţi, a fost înlocuită măsura arestului la domiciliu, cu măsura preventivă a controlului judiciar.

Vom reveni cu mai multe detalii privind sentința în acest dosar, în ediția de mâine a cotidianului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro