Mergi la conţinutul principal

Condamnaţi pentru tentativă de evadare din Penitenciarul Tichileşti

Judecătorii Tribunalului Brăila l-au condamnat, zilele acestea, pe Dumitru Florin Tănase, deţinut în Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Tichileşti, la o pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 2 luni de închisoare cu executare, pentru tentativă de evadare. Colegul lui Tănase, Ionuţ Cristinel C., minor la data săvârşirii faptei, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, pentru aceeaşi infracţiune.
"Isprava" celor doi tineri încarceraţi în PMT Tichileşti s-a petrecut în ziua de 3 februarie 2013. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în ziua respectivă, la ora 10.00, persoanele private de libertate Dumitru Florin Tănase şi Ionuţ Cristinel C. participau la programul "uşilor deschise", organizat de conducerea instituţiei. Ei se aflau în aşa-numita "curte de plimbare", situată în dreptul dormitoarelor Secţiei E1 a PMT, împreună cu alţi deţinuţi.
Fiind şi zi de duminică, Dumitru şi Cristinel au observat că în zonă nu sunt prea mulţi supraveghetori, astfel că s-au decis să se facă nevăzuţi. Cei doi fugari s-au hotărât să părăsească curtea fără a fi văzuţi şi să se ascundă în podul şcolii vechi pentru ca, odată cu lăsarea întunericului, să evadeze.
Ca la un semn, Dumitru Florin Tănase şi Ionuţ Cristinel C. au escaladat cât au putut de repede gardul dintre curţile de plimbare F5 şi F4, după care au ieşit pe o poartă, ajungând în spaţiul dintre clubul penitenciarului şi secţia dormitoare. Imediat după aceea, ei au escaladat gardul dintre atelierul tâmplărie şi magazii, apoi s-au deplasat prin spatele atelierului la gardul dintre dormitoare şi clădirea şcolii vechi, fără a fi observaţi de gardieni.
Fugarii au escaladat şi acest gard, precizează anchetatorii, după care au urcat pe acoperişul şcolii şi, printr-o spărtură în acoperiş, au pătruns în pod, unde au stat pitiţi până când au fost depistaţi de personalul penitenciarului, care dăduse deja alarma. Gardienii constataseră lipsa celor doi deţinuţi în jurul orei 10.50, când au făcut apelul.
Infractorii au fost descoperiţi în mai puţin de o oră de la declanşarea căutărilor, până să-şi pună planul în aplicare. Au ieşit de bunăvoie din ascunzătoare, la solicitarea verbală a şefului de tură, care i-a condus apoi la dormitoare. Ulterior, conducerea penitenciarului a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Ambii deţinuţi mai aveau de executat o mică parte din pedeapsă, astfel că "aventura" din februarie n-a făcut decât să le prelungească şederea în penitenciar. Şi nici măcar nu au apucat să guste libertatea!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro