Skip to main content

Concursurile pentru sefii serviciilor descentralizate sint aranjate

Concursurile pentru functiile de directori ai serviciilor descentralizate sint aranjate si ar trebui ca blaturile sa se faca pe fata, sa nu se mai organizeze concursuri la care participa cine vrea si cistiga cine trebuie. Este esenta a ceea ce a declarat, ieri, chiar daca nu in clar, presedintele organizatiei municipale PNL Braila, consilierul municipal Petrica Popa. Liberalul a pornit de la ideea ca democratii care ocupa aceste functii in plan local ar trebui sa se retraga din posturi, dat fiind ca PD nu mai este la guvernare, si a contestat argumentul ca acestia au dat un concurs, explicind ca toata lumea stie cum se dau concursurile respective, deci faptul ca acestea nu sint "pe bune". Popa a mers si mai departe si a recunoscut ca, in acest mandat, aceste concursuri de fatada au beneficiat nu numai democratii, ci si liberalii, inclusiv colegi de-ai sai de organizatie. Liderul liberal a mai explicat ca el, unul, nu i-a suferit niciodata pe democrati, in posturile pe care acestia le-au ocupat si spera ca ei sa fie inlocuiti cit mai repede: "Avem speranta ca vom rezolva in timp util aceasta problema a Partidului Democrat de a fi la guvernare la umbra, nu din umbra. Dinsii asa considera ca e corect, desi atunci cind PSD a plecat de la guvernare, cei mai vocali au fost reprezentantii PD, cind a fost vorba sa ceara schimbarea directorilor serviciilor descentralizate. Era moral ca PD, odata ce a pierdut guvernarea, sa cedeze functiile care se imbraca in metoda asta de concurs, dar toata lumea stie ca lucrurile nu stau asa. Cum naiba, dupa nu stiu cit timp de mari specialisti PSD, au venit la guvernarea locala, ca directori sau inspectori la serviciile descentralizate, reprezentanti in marea lor majoritate ori ai PD, ori ai PNL, ori ai UDMR, ai celor care au fost la guvernare? Specialistii se ivesc asa, deodata, din partidul respectiv care este la guvernare si cistiga concursurile exact in modul asta. Eu, sincer, nu cred si cred ca si cetatenii cred la fel ca si mine, adica cum naiba?! PSD-ul a avut cei mai mari specialisti si i-a pierdut odata cu alegerile. Cred ca ar trebui modificata legislatia pe acest domeniu, ca pe anumite paliere de conducere, pentru institutiile deconcentrate lucrurile sa fie clare: partidul sau formatiunea politica sau alianta care se afla la guvernare, guverneaza nu numai la nivel central, ci si in teritoriu. Dupa parerea mea, este incorect fata de electoratul care a dat girul acelui partid. Sefii, sa fim obiectivi, se stim cum se pun".

"Probabil ca ceilalti se inhiba si nu mai participa"

Intrebat daca ceea ce vrea sa spuna, pe ocolite, este ca aceste concursuri se aranjeaza, Popa s-a ferit sa foloseasca acest cuvint: "Nu spun asta, chiar daca participa cine vrea si iese cine trebuie, nu inseamna ca sint aranjate. Participa la aceste concursuri anumite persoane si probabil ca ceilalti se inhiba si nu mai participa. Nu pot spune direct ca se aranjeaza concursurile, pentru ca nu am dovezi in acest sens, dar imi pun si eu intrebarea, cum se face ca iese intotdeauna cine trebuie? Dar nu am dovezi ca sa afirm clar asa ceva. Nu stiu daca e vorba de aranjat concursuri, fiecare partid cauta sa-si instaleze oamenii proprii si se intimpla sa cistige acei oameni pentru ca nu participa ceilalti".
Intrebat fiind despre ce fel de instalare a oamenilor proprii poate fi vorba, atunci cind liberalii braileni i-au propus PSD-istului Viorel Mortu sa ocupe postul de inspector scolar general adjunct, Popa a dat din colt in colt: "In chestia cu PSD-istul, precizez ca noi ne limitam numai la functia de conducere. Functia de conducere la ISJ este inspectorul general scolar. Acesta isi alege adjunctii". Atentionat ca, in cazul viitorului inspector scolar general, pe care incearca sa si-l instaleze liberalii, nu acesta a decis cu privire la adjunctii sai, ci PNL-ul i-a propus unul PSD-ist sa fie adjunct, Popa a declarat: "Nu stiu, deocamdata este doamna Tudoran, nu stim cine va fi adjunct acolo, cind va fi instalat noul inspector scolar general".
In ceea ce-l priveste, liberalul Stefan Ichim considera ca presa isi da singura raspunsul, atunci cind comenteaza ca toate concursurile respective sint aranjate. El admite totusi ca nu trebuie sa se mai lucreze in sistem de concurs pentru ocuparea unor posturi de directori ai serviciilor descentralizate, pentru a se salva aparentele, ci trebuie stabilit clar, de la bun inceput, ca guvernarea isi pune in functii propriii oameni, si cind vine alt guvern, acesta face la fel. Intrebat fiind de ce gasca sa a schimbat-o pe Lucica Scutaru, directorul ASP Braila, Ichim a declarat: "In primul rind ca noi nu avem nici o gasca ... A, am zis eu "gasca"? Mi-a scapat, eram concentrat la ce faceam eu aici...".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu