Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concursuri pentru posturile de conducere din Teatrul "Maria Filotti"

Vineri, la Primarie, sint organizate concursurile pentru posturile de director si director artistic pentru Teatrul "Maria Filotti". Concursul va consta in analizarea proiectelor manageriale si intr-un interviu. Proiectele manageriale, care se depun in aceste zile, vor fi analizate de comisie, dupa care vor urma interviurile. Pentru posturile de director si-au depus dosarele actualul director, Veronica Dobrin si actualul director artistic, actrita Liliana Ghita. Pentru postul de director artistic s-au inscris la concurs regizorii Radu Nichifor, Sorin Militaru si actorul George Toropoc.
Din comisia de examinare a condidatilor fac parte: reprezentantul Ministerului Culturii - Oana Popescu de la Directia Teatrelor, reprezentantul Directiei pentru Cultura Braila - drd. Ana Harapescu, un reprezentant al Primariei si jurist Sorina Bosoanca, director al Directiei Administratiei Publice Locale. Presedintele comisiei este viceprimarul Lucian Tilea.
"La acest concurs s-a putut inscrie si doamna Veronica Dobrin, desi este pensionara, pentru ca noua lege a teatrelor permite acest lucru, dar competitia este deschisa. Eu apreciez activitatea doamnei Dobrin, chiar eu i-am dat o recomandare foarte buna. Din pacate se pare ca nu sint multe persoane care vor sa se implice in aceasta activitate si imi este greu sa inteleg acest lucru. Din comisie face parte si reprezentantul Directiei pentru Cultura, pentru ca, in conformitate cu legea, orice numire in posturile de conducere trebuie sa aiba avizul Directiei. Pina acum nu s-a facut niciodata asa ceva, dar trebuie sa respectam legea".
Pentru postul de director artistic, pentru prima data scos la concurs, s-au inscris doi regizori si un actor. Regizorul Radu Nichifor este angajat al teatrului de aproape doi ani. Este brailean, absolvent al Liceului "Iorga" si al Academiei de Teatru si Film Bucuresti, sectia regie. A avut o activitate prolifica: "Angajare de clovn" de Matei Visniec la Teatrul Evreiesc din Bucuresti, "O noapte furtunoasa" de I. L. Caragiale si "Patru pe o canapea ^ valetul" de Marc Comoletti, ambele la Teatrul de Comedie Bucuresti, "Don Juan" de Moliere la Teatrul de stat din Oradea, sectia romana, si "Week-end de adio" de N. Souvageon la Teatrul "George Ciprian din Buzau. A cochetat si cu televiziunea, a regizat "Impas in doi", emisiune produsa de Liana Sandulescu, si serialul de comedie "Clubul de spiritism".
Regizorul Sorin Militaru este si el brailean, a urmat cursurile Liceului "Balcescu", a absolvit o facultate tehnica la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi, dupa care a absolvit sectia de regie a Academiei de Teatru din acelasi oras. A montat numeroase piese in tara, precum "Livada de visini" de Cehov, la teatrul din Odorheiul Secuiesc, "Sefele" la Teatrul "Act" din Bucuresti sau "Salonul nr. 6" la Braila. Face parte dintre regizorii care au tulburat apele in arta dramatica romaneasca, montarile sale fiind intens comentate de criticii de specialitate.
Cel de-al treilea candidat pentru postul de director artistic este actorul George Toropoc, care este de mai bine de 15 ani actor la Braila si pe care publicul l-a putut urmari in productii recente ca "Nazdravanul occidentului".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii