Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concursul "Sadoveniana" a ajuns la editia a IV-a

Scoala "MIhail Sadoveanu" a organizat in acest an, pentru a IV-a oara, concursul "Sadoveniana", cu sectiunile: Cititorul fidel, Interpretare si creatie, Traduceri - limba fraceza, limba engleza si Arta plastica. Actiunea a marcat implinirea a 30 de ani de existenta a scolii. Evenimentul a inceput cu o slujba de sfintire a localului scolii, a urmat un program artistic, iar in final s-au oferit premiile de la "Sadoveniana".
Tema din acest an a concursului, "O viziune romaneasca asupra existentei in opera lui Sadoveanu", a provocat aproape 200 de copii sa participe la concurs. Acestia au reprezentat scolile: "Mihai Eminescu", "Fanus Neagu", "Nedelcu Chercea", "Al. I. Cuza", "Mihail Kogalniceanu", "Ion Bancila", Scoala nr. 24 si Liceul de Arta. Au participat si scoli din mediul rural, de la Gropeni, Tudor Vladimirescu si Lanurile. La sectiunea "Cititorul fidel", pe locul I s-a situat echipajul scolii din Gropeni - Teodora Done, Rodica Dutu si George Pandrea, pe locul II a fost echipajul scolii "Mihail Sadoveanu", iar pe locul III echipajele scolilor "Mihai Eminescu" si Liceul de Arta. Mentiune au obtinut echipajul scolii din Lanurile si al scolii "Mihail Kogalniceanu". La sectiunea "Interpretare si creatie", pe locul I s-au situat Elena Coman si Anca Hanu, de la scoala "Mihai Eminescu", si Elena Ionita de la "Mihail Sadoveanu". Pe locul II s-au situat elevi de la Liceul de Arta, "Mihai Eminescu" si "Ion Bancila", iar pe locul III s-au clasat elevi de la "Mihai Eminescu", de la Scoala din Tudor Vladimirescu - Alexandra Bacanu si Verginica Ciurea, Liceul de Arta, "Ion Bancila" si "Al. I. Cuza". Mentiune a obtinut Lavinia Arghir de la scoala din Tudor Vladimirescu. La sectiunea "Traduceri", pe locul I, la limba engleza, s-au situat Ionut Visan, Doru Leoca - de la "Sadoveanu" si Raluca Branescu - de la "Eminescu". Locul II a fost ocupat de elevi de la "Eminescu" si Liceul de Arta, iar locul III l-au obtinut elevi de la "Sadoveanu", Liceul de Arta si "Eminescu". La limba franceza, pe locul I s-au aflat elevii: Mihaela Dutu, Geanina Negoita, Viorel Mihalcea si Cristina Vasile - de la "Sadoveanu", pe locul II au fost elevi de la "Sadoveanu" si Liceul de Arta, iar pe locul III elevi de la "Sadoveanu".
La sectiunea "Arta plastica" s-au remarcat si au primit premiul I elevii: Cristian Badescu - "Eminescu", Gabriel Burlacu, Nicusor Nedelcu, Robert Iordache - "Sadoveanu" si Ciprian Bordeanu - "Fanus Neagu". Premiul II l-au obtinut elevi de la "Sadoveanu", Scoala nr. 24 si "Eminescu", iar cu premiul III au fost recompensati elevi de la Scoala nr. 24 si "Fanus Neagu".
Profesoara de limba romana care pregateste copiii de la scoala din Tudor Vladimirescu, Adelina Mircea, a spus: "Este un concurs reusit. Are multe sectiuni si da posibilitatea elevilor sa-si puna in valoare talentul, iar acest lucru este foarte important. Este al treilea an cind participam cu copiii nostri la aceasta actiune si am cistigat un premiul de fiecare data. Elevii se bucura foarte mult atunci cind le sint recunoscute eforturile".
Concursul a fost organizat de Scoala "Mihail Sadoveanu", prof. Aurelia Dragan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii