Mergi la conţinutul principal
Vernisaj la Galeria „Gheorghe Naum”

Concursul Național „Gheorghe Naum” și-a anunțat câștigătorii

• sâmbătă, 4 februarie, a avut loc vernisajul celei de-a XXVIII-a ediții a Concursului Național de Arte Vizuale „Gheorghe Naum” • Marele Premiu a fost adjudecat de Alexia Negoiță, elevă în clasa a XII-a la Colegiul de Artă „Carmen Sylva”, din Ploiești • expoziția va fi deschisă publicului până pe 19 februarie 2023

 

Festivitate de premiere și vernisaj al celei de-a XXVIII-a ediții a Concursului Național de Arte Vizuale „Gheorghe Naum”, organizat de Liceul de Arte „Hariclea Darclee” Brăila, cu sprijinul Muzeului Brăilei „Carol I”. Tema celei de a XXVIII-a ediții, intitulate „Simboluri ale artelor”, a stimulat o participare foarte consistentă, atât din punct de vedere cantitativ, cât și din cel al calității lucrărilor trimise, sunt de părere organizatorii concursului.

Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 4 februarie, ora 11.00, la Galeria „Gheorghe Naum” a muzeului brăilean, în prezența oaspeților și a organizatorilor. Marele Premiu al concursului a fost câștigat de Alexia Negoiță, elevă în clasa a XII-a la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploiești. 

„Alexia a impresionat Juriul cu o lucrare de artist matur: complexă, inteligentă, adecvată temei de concurs, probând o stăpânire admirabilă a tehnicii alese. Felicitări, Alexia! Felicitări doamnei profesor Georgiana Tudor!”, a spus Alina-Ruxandra Mircea, șef Secția Artă a Muzeului Brăilei „Carol I”, gazda evenimentului cultural-educativ.

Concursul Național de Arte Vizuale „Gheorghe Naum” este organizat de Liceul de Arte „Hariclea Darclee” Brăila, în parteneriat cu Muzeul Brăilei „Carol I”, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, al Primăriei Municipiului Brăila și al Ordinului Arhitecților din România - Filiala Brăila. Concursul este o formă de a cinsti memoria și moștenirea spirituală ale unuia dintre cei mai importanți artiști ai Brăilei: pictorul și gravorul Gheorghe Naum (1907 - 1968).

Echipa de proiect a ediției de anul acesta a concursului: Liceul de Arte „Hariclea Darclee” Brăila: președinte - prof. dr. Gheorghe Antonescu; coordonatori proiect - Alexandra Dinu, Cătălin Batîr; echipa: Raluca Iancu, Marilena Ioanid, Lucian Constantin, Sorinel Cârstiuc, Maricica Cârstiuc, Camelia Oprea, Ioana Grigore, Florentina Giol; secretar - prof. Mădălina Mânzu; laborante - Florentina Dumitrescu, Frusina Georgescu. Organizator din partea Muzeului Brăilei „Carol I”: Alina-Ruxandra Mircea, șef Secția Artă. Echipa MBR: Fatme Nistoroi, Elena Nicoleta Albu, Sorin Filoti. Expoziția va fi deschisă publicului până pe data de 19 februarie 2023.

Premiile Concursului Național de Arte Vizuale „Gheorghe Naum” - ediția XVIII-a au fost acordate pentru secțiunile: Pictură, Grafică - Desen, Grafică - Gravură, Artă Decorativă - Compoziție Decorativă, Arte Decorative - Modă, Arte Decorative - Textile, Ceramică/Sculptură, Fotografie și Arhitectură/Design.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro