Mergi la conţinutul principal

Concursul Național ”Vreau să devin reporter!”, o nouă ediție

• competiția este adresată elevilor cu vârsta între 8–18 ani • participanții pot realiza reportaje scrise, video sau audio, pe orice temă de interes • înscrierile se fac până pe 27 mai

 

Competiție dedicată micilor jurnaliști!

Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila, Secția de Împrumut pentru copii. Ludotecă, în colaborare cu Asociația Parteneriatul Global al Apei din România, vă invită la o nouă provocare: Concursul Național „Vreau să devin reporter!”. Ajunsă la a IV-a ediție, competiția se adresează elevilor cu vârste între 8 și 18 ani și cuprinde trei secțiuni: reportaje video, reportaje audio și reportaje scrise.

”În perioada actuală, în societatea în care trăim jurnaliștii sunt mesageri importanți ai faptelor de zi cu zi, adevărați paznici ai adevărului care ne asigură toate informațiile de care avem nevoie. În intenția de a sugera copiilor o viitoare profesie, cu mari implicații în societate, am inițiat acest concurs, aflat acum la ediția a IV-a, ca un promotor al educației generației tinere de azi prin care să-i oferim oportunități nebănuite. Există milioane de motive pentru care puteți realiza un reportaj filmând obiective importante din orașul vostru (la un muzeu, la o casă memorială, la o instituție culturală, în parc, în piețe, la școala voastră etc), filmând ceva ciudat și misterios, filmând un peisaj verde din natură, fără poluare, filmând o joacă între voi, filmând ce vreți voi cu condiția ca filmulețul să conțină un mesaj către oameni. Puteți filma un interviu luat unui prieten, părinților voștri, educatorului de la școala unde învățați, unui vecin sau, de ce nu?... unui om important din urbea voastră, cu ajutorul aparatului de filmat, telefonului, microfonului, carnețelului de reporter. Aveți la îndemână toate instrumentele să ne arătați lumea așa cum e cu adevărat. La această ediție, vă recomandăm și tema «România, tot verde! ». Imaginația vă aparține!”, transmit organizatorii.

Reportajele sau interviurile pot fi trimise la concurs pe filmulețe, înregistrate audio sau scrise, nu mai mult de 2 pagini A4, Times New Roman, corp 12, pe adresa: sectiacopiibjbraila@gmail.com, împreună cu acordul de utilizare a lucrării, în perioada 7–27 mai 2024. Pentru acceptarea înscrierilor este obligatoriu să folosiți formularul https://forms.gle/ekTtrNNTinCjaRF99

În urma jurizării se vor acorda premii separat pentru reportaje filmate, înregistrate audio sau scrise. De asemenea, se vor oferi și premii speciale, iar cele mai reușite lucrări vor fi făcute publice, cu acordul părinților.

Mai multe detalii despre concurs găsiți și pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro