Concursul Naţional de Ecoturism "Danubius", la a V-a ediţie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Concursul Naţional de Ecoturism "Danubius", la a V-a ediţie

În perioada 02-07 iulie, Brăila va găzdui cea de-a cincea ediţie a Concursului Naţional de Ecoturism "Danubius", concurs înscris în calendarul activităţilor educative editat de Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului. Acţiunea se va desfăşura pe o durată de 6 zile în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei - Insula Fundu Mare, într-o tabără de corturi, la care vor participa 20 echipaje formate din două fete şi doi băieţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din mai multe judeţe: Alba, Braşov, Brăila, Botoşani, Călăraşi, Covasna, Neamţ, Bacău, Galaţi, Constanţa, Mehedinţi, Iaşi, Dolj, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Bihor, Prahova şi municipiul Bucureşti, precum şi un echipaj din Republica Moldova. Brăila va fi reprezentată de Palatul Copiilor - "Cercetaşii României", Centrul Local Brăila. Această acţiune este organizată de Palatul Copiilor şi Elevilor Brăila în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Primăria municipiului, Administraţia Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcinului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Administraţia pentru Protecţia Mediului.
Participanţii vor avea mai multe probe de concurs, respectiv ecoturism (parcurgerea unui traseu cu ajutorul hărţii, cu rezolvarea unor sarcini: acordarea primului ajutor, alpinism, cunoştinţe despre fauna şi flora zonei, proba surpriză), îndemânare (tir, ştafetă vâslit barca şi caiac, ştafetă înot, pescuit sportiv), parcurs aplicativ, ecologie, creaţie literară. În ultima zi, în Parcul Monument se va desfăşura proba de orientare turistică, urmată de proba de expediţie în Munţii Măcinului, unde vor lua parte la "vânaăoarea de imagini", în care concurenţii trebuie să descopere imagini specifice zonei şi să realizeze 10 fotografii. În momentul ajungerii pe Culmea Pricopanului, se va monta o plăcuţă inscripţionată pe un bloc de piatră cu denumirea acţiunii şi echipajele participante. La sfârşitul expediţiei, în Parcul Natural Munţii Măcinului fiecare echipaj va întocmi un eseu în limba engleză, care va fi punctat. Jurizarea va fi efectuată de cadre didactice şi specialişti de la Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, Agenţia de Protecţie a Mediului şi Batalionul 528 Cercetare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro