Mergi la conţinutul principal

Concursul Naţional «Ştefan Mihăilescu-Brăila», la a IV-a ediţie

Teatrul "Maria Filotti" va găzdui joi, de la ora 17.00, deschiderea festivă a ediţiei a IV-a a Concursului Naţional de Comedie "Ştefan Mihăilescu-Brăila". În competiţie sunt înscrise trupe de teatru ale elevilor de liceu din opt judeţe ale ţării, acesta fiind singurul concurs naţional dedicat liceelor de artă cu profil Arta actorului. Concurenţii vor fi evaluaţi de un juriu de specialitate format din cadre universitare din Iaşi, Cluj şi Bucureşti, Târgu Mureş, preşedinte de onoare fiind Florin Mihăilescu -Brăila, fiul maestrului. Preşedintele juriului este prof. dr. Mihai Mănescu, de la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, iar membri sunt prof. univ. dr. Bogdan Ştefan Ulmu, de la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, conf. univ. dr. Mihaela Betiu, de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti, conf. univ. dr. Daniela Lemnaru, de la Universitatea Naţională de Artă Târgu Mureş. Coordonatorul proiectului este prof. Enea Neculai, director Liceul de Artă "Hariclea Darclee", ajutat de profesorii Leti Brânzia şi Zane Jarcu.
Deschiderea festivă a evenimentului va fi urmată de spectacolul "Fragmente de viaţă", prezentat de studenţii masteranzi de la Universitatea de Artă "George Enescu" Iaşi, în regia conf. univ. dr. Ovidiu Jighirgiu şi un moment muzical poetic prezentat de elevi de la Liceul de Arte "Hariclea Darclee", precum şi lansarea volumului de poezie "De-a buşilea prin aer", al poetului Ştefan Ciobanu.
Gala laureaţilor şi festivitatea de premiere sunt programate duminică, 3 noiembrie, în sala mare a Teatrului "Maria Filotti".
Oraşul din perioada interbelică, în care a debutat Ştefan Mihăilescu-Brăila (născut la Brăila, pe 3 februarie 1925) va fi recreat printr-o expoziţie de fotografie şi text, în holul teatrului, realizată cu sprijinul Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" şi al Arhivelor Naţionale.
Concursul Naţional de Teatru „Ştefan Mihăilescu-Brăila" este organizat de Liceul de Artă "Hariclea Darclee", în parteneriat cu Primăria Brăila şi Teatrul "Maria Filotti".
Ştefan Mihăilescu-Brăila a jucat la Teatrul "Maria Filotti", din 1949 până în 1954, în spectacole ca "La Ilie bun şi vesel" de Ion Damian, "O scrisoare pierdută", de I. L. Caragiale, "Poveste de dragoste", de Margarita Aligher, "Burghezul gentilom" de Moliere, "Bădăranii" de Carlo Goldoni, "Nunta lui Kecinski", de Suhovo Kobalin şi "Ultima oră", de Mihail Sebastian.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro