Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concursul judetean de matematica "Petru Morosan", la final

Colegiul "Murgoci" a gazduit, simbata, editia a III-a a Concursului judetean de matematica "Petru Morosan", la care au participat 205 elevi de la gimnaziu si 85 elevi de la licee atit din municipiu, cit si din judet. Directorul colegiului, prof. Nicolae Ivascu, a spus ca profesorul Petru Morosan a fost unul dintre cadrele didactice de valoare ale scolii si ca in primele doua editii concursul s-a adresat doar elevilor de gimnaziu, insa, din acest an au fost inclusi si liceenii. Programa concursului a inclus materia parcursa in semestrul I, pina la 1 decembrie. Concursul a constat in rezolvarea a trei subiecte, apreciate prin puncte de la zero la sapte, teza avind o durata de doua ore si jumatate. Competitia este coordonata de o comisie al carui presedinte este inspectorul de specialitate, prof. Mihaela Giurca. Vicepresedinti sint profesorii: Daniela Covaci si Dan Negulescu, secretari: Madalina Teodorescu si Paul Prus, iar membri: Valentin Damian, Nazeli Boicescu, Nicolae Stanica, Ghiorghe Turcanu, Viorica Paun pentru gimnaziu si Vasile Radu, Gheorghe Alexa, Marius Damian si Emil Runceanu pentru liceu. Invitat de onoare al actiunii este prof. Maria Morosan. Inspectorul de specialitate, prof. Mihaela Giurca, a spus ca acest concurs urmareste promovarea ideii de competitie si performanta la matematica, a valorilor culturale, etice fundamentale si fair-play-ul competitional. De asemenea, se mai urmareste depistarea elevilor talentati la matematica din mediul urban si rural.
S-au acordat premiile I, II, III si mentiuni la fiecare clasa, precum si trei premii speciale "Petru Morosan" pentru cele mai bune lucrari ale elevilor din mediul rural, de la gimnaziu si de la liceu, precum si un premiu special "Nicu Harjoghe", fost profesor al Colegiului "Murgoci", de la a carui disparitie s-au implinit, simbata, 10 ani. Premii I au obtinut: Alexandra Nicolae - clasa a V-a Scoala "Fanus Neagu", Mihai Racoreanu - clasa a VI-a Colegiul "Murgoci", Oana Damian - cls. a VII-a Sc. "Fanus Neagu", Alexandra Constantin - cls. a VIII-a Sc. "Fanus Neagu". La liceu, premiul I a fost obtinut de: Rodica Bunea - cls. a IX-a, Ionut Moraru - cls. a X-a, Ionut Ferent - cls. a XI-a si Madalina Ionita - cls. a XII-a, toti de la "Murgoci".
Elevii au primit premii in valoare de 25 de milioane de lei si carti. Prin bunavointa profesorului Dan Negulescu s-au oferit si cadouri de la "Connex-Vodafone". Sponsorii concursului au fost: Florentina Leu, Dorin Badea, Anca Negulescu, Adrian Rotaru, Marian Iulian Ivascu, Madalina Teodorescu si Mihaela Giurca.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii