Mergi la conţinutul principal

Concursul Floriilor de la Mircea Voda - editia a V-a

In duminca Floriilor la Mircea Voda a avut loc cea de-a V-a editie a Concursului Floriilor. Organizatorii au avut surpriza unei participari deosebit de numeroase: 70 de copii din 25 de scoli din patru judete au raspuns invitatiei facute de invatatorul Constantin Chisau de la Scoala Mircea Voda. La sectiunea "Muzica populara" au fost 43 de concurenti, iar la cea de muzica usoara 27. Ca invitati, in afara concursului, s-au prezentat sase ansambluri folclorice din: Insuratei, Tulnici - Vrancea, Tudor Vladimirescu - Galati, "Junii Brailei" - Scoala "George Cosbuc", "Braileanca" - Scoala "Al. I. Cuza" si "Craitele" - Scoala "C. S. Aldea". Alaturi de ele au evoluat si doua ansambluri de dansuri de la Scoala Mircea Voda si de la Palatul Copiilor si Elevilor. Au fost prezenti aproximativ 180 de elevi care au creat o atmosfera de sarbatoare in tot satul.
La sectiunea "Muzica usoara" s-au acordat noua premii si mentiuni. Premiantii au fost: Iulian Panzaru de la Liceul de Arta - premiul I, Ana Maria Ciurea de la Scoala de Arte "Vespasian Lungu" - premiul II si Ana Maria Stan de la Grupul Scolar din Topolog Tulcea - premiul III.
La sectiunea "Muzica populara" s-au acordat tot noua premii si mentiuni. Marele Premiu, in valoare de 60 de lei, oferit de Sindicatul Invatamint Braila, l-a obtinut Irina Petrache de la Scoala "Al. I. Cuza". Premiul I a ajuns la Iulian Chioveanu care a reprezentat Scoala Mircea Voda si Palatul Copiilor, premiul II l-a obtinut Stefania Pavel de la Scoala "C. S. Aldea", iar premiul III a fost primit de Andreea Draghia de la Scoala Ciocile.
Juriul a fost format din profesorul Ionel Valsan de la Palatul Copiilor si Elevilor, profesorul Florin Lazar de la Scoala de Arte "Vespasian Lungu", impresarul Mioara Constantin, studenta la Conservator Oana Schipor si eleva din clasa a XI-a de la Liceul de Arta, Oana Iulia Chisau. Premiile au fost asigurate de Consiliul Local Mircea Voda, 300 de lei, si parohia Mircea Voda - 30 de lei.
Initiatorul acestei actiuni, invatatorul Constantin Chisau, s-a declarat foarte multumit de cum a evoluat acest concurs. "La anul este posibil sa introducem o sectiune noua in concurs, cea a dansurilor populare, pentru ca am constatat ca sint multi copii pasionati de dansurile populare. Pentru buna desfasurare a acestui concurs in toate cele cinci editii, trebuie sa multumesc profesorului Gigi Dogarescu de la Palatul Copiilor, care a asigurat acompaniamentul, instructorului de dans Vasile Lipan, profesorului corepetitor Ionel Valsan de la Palatul Copiilor si conducerii scolii din Mircea Voda, care m-au sprijinit intotdeauna", a spus invatatorul Constantin Chisau.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu