Mergi la conţinutul principal

Concursul de Grafică „Gheorghe Naum” şi Concursul de Comedie “Ştefan Mihăilescu Brăila”, la ediţii jubilare

• ambele competiţii se vor desfăşura în perioada 14-17 noiembrie • scopul acestora este de a descoperi şi promova tinere talente

 

Liceul de Arte “Hariclea Darclee” desfăşoară în perioada 14-17 noiembrie ediţiile jubiliare dedicate Concursului Naţional de Grafică “Gheorghe Naum” - ediţia XXV şi Concursului Naţional de Comedie “Ştefan Mihăilescu Brăila” - ediţia X. Ambele concursuri au ca scop descoperirea şi promovarea de tinere talente, corelarea şi stimularea abilităţilor specifice artelor vizuale şi a artei actorului pentru elevii claselor IX-XII, din liceele de artă, precum şi a celor din palate şi cluburi ale copiilor. La competiţii au putut participa, direct sau indirect, şi elevi de la liceele teoretice şi tehnologice din ţară.

În Concursul Naţional de Grafică “Gheorghe Naum” s-au înscris elevii secţiilor de Arte plastice şi Arhitectură din 35 de licee de artă din ţară, cu peste 300 de lucrări la secţiunile: grafică, pictură, ceramică, arte decoratice, fotografie, arhitectură, arte ambientale şi design. Juriul concursului este alcătuit din profesori universitari din cadrul Universităţii Naţionale de Arte şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L. Cragiale” Bucureşti, care vor juriza lucrările din concurs.

La Concursul Naţional de Comedie “Ştefan Mihăilescu Brăila”, la categoria participarea directă s-au înscris 61 de elevi pentru secţiunile “Interpretare individuală” şi “Trupă de teatru”. Elevii provin de la 10 licee de artă din ţară: Brăila, Buzău, Bucureşti, Constanţa, Cluj, Galaţi, Iaşi, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Tulcea, cu secţie de Arta actorului. La participarea indirectă s-au înscris elevi de liceu din palate şi cluburi ale copiilor şi din licee teoretice şi tehnologice din ţară. Aceştia vor participa la secţiunea “Interpretare individuală cu Monolog comic”. Preşedintele de onoare al juriului este Florentin Gabriel-Brăila, fiul maestrului Ştefan Mihăilescu-Brăila, care de 10 ani este alături de organizatori şi de elevii participanţi pentru a decerna trofeul “Ştefan Mihăilescu Brăila”. Juriul concursului are în componenţă profesori universitari din UNATC Bucureşti, Universitatea Naţională de Arte “G. Enescu” Iaşi şi Universitatea de Arte din Târgu Mureş.

Deschiderea oficială a concursurilor are loc astăzi, joi, 14 noiembrie, la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti”. Deschiderea va fi urmată de spectacolul “Dialogul generaţillor”, susţinut de laureaţii Concursului Naţional de Comedie “Ştefan Mihăilescu Brăila” din decursul anilor. Jurizarea lucrărilor expuse va avea loc pe 16 noiembrie, iar pe 17 noiembrie se vor încheia evenimentele cu gala comună de decernare a premiilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro