Mergi la conţinutul principal

Concursul de Canto «Darclee» s-ar putea desfăşura la Teatrul «Maria Filotti»

Ediţia de anul acesta a Concursului Internaţional de Canto "Hariclea Darclee" s-ar putea desfăşura în Sala Mare a Teatrului "Maria Filotti", după cum susţine primarul Aurel Simionescu. Deşi clădirea teatrului se află în renovare, edilul speră ca lucrările în locaţia respectivă să se finalizeze până la sfârşitul lunii iulie, când e programat marele eveniment. "Noi dorim ca festivalul «Hariclea Darclee» să se desfăşoare în Sala Mare de la Teatru. Nu va fi terminată lucrarea pentru toată clădirea teatrului, dar partea de sală, scenă, lumini, aeroterme trebuie să fie gata", a spus acesta.
Joi, la primele ore ale dimineţii, edilul municipiului a mers în teren pentru a vedea în ce stadiu se află lucrările de reabilitare a clădirii din centru. "M-am întâlnit cu cei de la Teatru pentru că au început să achiziţioneze mocheta, au dat câteva mostre de var pe exterior, pentru că le trebuie şi un «OK» de la noi, apoi ei trebuie să meargă la peisagist să vadă cum intră în peisajul oraşului. Au adus mostre de mochetă. Dacă agreem mocheta, tapetul de pe pereţi care urmează să se cumpere trebuie să fie în ton cu aceasta. (...) Eu sper ca lucrurile să meargă bine", a declarat primarul Brăilei.
Pe lângă acestea, se adaugă şi alte îmbunătăţiri, cum ar fi liftul, învelitoarea şi structura pentru cupolă. "Se schimbă şi învelitoarea. Aici ne-am oprit puţin, pentru că proiectantul a prevăzut o învelitoare din cupru, iar Comisia Monumentelor a zis «Nu! În zonă nu există cupru, ci tablă zincată». Ne-am mai ciondănit puţin, pentru că tabla zincată peste 10 ani rugineşte şi ce-am făcut? Atunci au pus o tablă de titanzinc, cum este şi pe Centrul de Creaţie. Mai au o serie întreagă de discuţii în legătură cu cupola. Ea a fost pe o structură de lemn, acum va fi pe o structură metalică. În octombrie - noiembrie trebuie să se termine lucrările. Musai trebuie să fie gata lucrările până atunci! Liftul încă nu e pus, urmează să fie montat pe partea cu intrarea de pe strada Republicii", a mai adăugat Simionescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro