Mergi la conţinutul principal

Concursul “Podul peste Dunăre” - expoziție și premiere în Grădina Mare

• ieri, 31 mai, Asociația “Pentru Adevăr” și cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” au premiat câștigătorii concursului dedicat zilei de 1 Iunie • tema concursului a fost “Podul peste Dunăre”, iar toate lucrările participanților - desene, machete, poezii - au fost expuse în cadrul unei expoziții organizate în foișorul din Grădina Mare

 

Asociația “Pentru Adevăr” și cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilai” au “furat” startul și au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului mai devreme! Ieri, 31 mai, foișorul din Grădina Mare s-a transformat pentru câteva ore într-un spațiu al talentului și creativității. Vorbim despre expoziția “Podul peste Dunăre”, din cadrul concursului cu același nume organizat de Asociația “Pentru Adevăr” și cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei”, Forumul Tinerilor din România - Brăila și Centrul de Tineret - Brăila Youth Hub. Astfel, foișorul s-a umplut de desene, picturi, machete  și alte lucrări înscrise în concurs.

Tot ieri a avut loc și premierea câștigătorilor, copiii și adolescenții venind însoțiți de părinți, profesori sau diriginți. Cu toții au rămas plăcut surprinși să își vadă lucrările expuse. Și nu doar aceștia, ci și brăilenii care au venit ieri în Grădina Mare și au vizitat expoziția din foișor au apreciat talentul copiilor.

Revenind la premiere, în total au fost acordate 25 de premii ce au constat în biciclete, role, skateboarduri, cărți și dulciuri. Însă absolut toți cei care au participat la concurs, chiar dacă nu s-au numărat printre câștigători, au primit diplome de apreciere (86 participanți), plus un cadou dulce. Jurizarea celor 111 lucrări primite a fost făcută de prof. Elisabeta Volcu de la Liceul de Arte “Hariclea” Darclee.

Trebuie menționat că la concurs au participat și copii din județ, din comunele Salcia Tudor și Rîmnicelu. De asemenea, ceea ce a început ca un concurs local a depășit granițele Brăilei, printre participanți numărându-se și copii din Galați și Roman.

“Ne-am bucurat să vedem că în Brăila sunt foarte mulți copii talentați. Absolut toate lucrările au fost muncite și am apreciat lucrul acesta, de aceea am acordat tuturor «diplome de apreciere» și nu de «participare». Felicităm toți copiii și le dorim ca de 1 Iunie, de ziua lor, toate visele să li se împlinească. Și apoi, când vor crește mari, să nu uite să își păstreze copilăria în suflet!”, au transmis organizatorii.

Mulțumiri merg și către sponsorii concursului: europarlamentarul PSD Brăila Mihai Tudose, Primăria Muncipiului Brăila, consilierul municipal PMP Daniela Rădulescu, Covrigăria & Patiseria Panda.

Chiar dacă nu a fost prezent fizic la festivitate, Mihai Tudose, cel care în calitate de premier al României a reușit semnarea contractului pentru realizarea acestei megainvestiții, a ținut să transmită un mesaj: “Am văzut pe internet toate lucrările și am rămas impresionat de originalitatea copiilor. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat – copii, părinți, profesori – este o bucurie pentru noi toți că în sfârșit Podul de la Brăila este o realitate”. La rându-i, viceprimarul Doinița Ciocan a lăudat inițiativa organizatorilor și a rămas la fel de impresionată de creativitatea copiilor.

În final, le transmitem cititorilor “Obiectiv” să continue să urmărească cotidianul nostru pentru noi concursuri și surprize.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro