Mergi la conţinutul principal

Concursul «Fir întins» ediţia a 3-a şi-a desemnat câştigătorii

Sâmbăta trecută, 63 de pescari de la de la 21 de filiale ale Asociaţiei Naţionale a Surzilor au participat la concursul naţional "Fir întins" ediţia a 3-a, competiţie organizată de Filiala Brăila în parteneriat cu Primăria Brăila şi AJVPS Brăila. Concursul s-a desfăşurat pe canalul de aducţiune de la Termocentrală şi a cuprins două manşe. După primele trei ore de concurs, în care în cârligele pescarilor s-au agăţat mulţi peşti din speciile caras, oblete, plătică sau biban, la masculin primele două locuri au fost adjudecate de doi pescari din Satu Mare, Iulian Petrescu 3060 puncte şi respectiv Adrian Barbu cu 3052 puncte. Pe poziţia a treia s-a clasat Nicolae Coroiu de la Vâlcea, cu 2074 puncte, iar pe a patra Cornel Anghel cu 2072 de puncte, de la Piteşti. La feminin, brăileanca Lenuţa Lazăr se afla pe locul al doilea, prima fiind tot o reprezentată a Filialei Satu Mare.
A urmat o pauză de o oră şi jumătate iar la ora 14.00 a început manşa a doua. Una în care concurenţii au fost obligaţi să pescuiască la lansetă sau rubeziană, iar numărul capturilor a fost mult mai mic.
La finalul competiţiei, locul întâi la individual masculin i-a revenit lui Adrian Barbu, iar al doilea lui Iulian Petrescu, ambii din Satu Mare. Pe poziţia a treia s-a clasat Adrian Buhazi de la Tg. Mureş. La feminin individual a câştigat Erika Barbu din Satu Mare, locul al doilea i-a revenit brăilencei Lenuţa Lăzărică, iar al treilea bucureştencei Maria Gheţu.
La echipe, campioană a fost desemnată filiala Satu Mare, "Cei trei muschetari" cum s-au autodenumit aceşti pescari, fiind de departe cei care au strâns în juvelnice cele mai mari cantităţi de peşte.
Festivitatea de premiere a avut loc la Restaurantul Sport, iar primii trei clasaţi de la fiecare secţiune au primit diplome, cupe şi materiale sportive. Festivitatea de premiere a fost oficiată de Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Surzilor - Filiala Brăila, Constantin Moşescu, directorul executiv al Filialei, Geanina Apetroae, Cornel Verok, observator din partea ANSR, Leonard Baştiurescu, reprezentantul Primăriei Brăila şi nu în ultimul rând, de Dumitru Bănică, vicepreşedinte cu probleme de pescuit din cadrul AJVPS Brăila.
"Este a doua oară când filialei noastre îi revine onoarea de a organiza o astfel de competiţie şi cred că ne-am achitat cu brio de sarcini şi de această dată. Toţi pescarii au venit foarte bine pregătiţi cu scule de pescuit, momeli şi nadă, a fost o luptă echilibrată, iar în final s-au impus cei mai buni. Vreau să mulţumesc Primăriei Brăila pentru tot ceea ce ne-a oferit, transport, apă pentru concurenţi, materiale sportive şi cupe, AJVPS-ului şi celorlalţi sponsori. Toată lumea a plecat mulţumită şi sper să putem reedita cât de curând o astfel de acţiune", a precizat la festivitatea de premiere Geanina Apetroae.
"Noi sprijinim organizarea unor astfel de concursuri, asigurăm logistica şi arbitrajul. A fost un număr mare de concurenţi, peştele nu a lipsit din zona în care ne-am instalat, ce pot spune, a fost o competiţie reuşită din toate punctele de vedere", a decarat Dumitru Banică, vicepresedinte AJVPS.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro