Mergi la conţinutul principal

CONCURS! Se caută manager la Spitalul Judeţean Brăila!

• Consiliul de Administraţie al Spitalului a scos postul la concurs, iar înscrierile se fac până pe 25 mai • în prezent, manager interimar al unităţii spitaliceşti este Didi Crintea

 

Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă (SCJU) Brăila organizează concurs pentru ocuparea funcţiei de manager persoană fizică, interimatul fiind în prezent asigurat de Didi Crintea.

Pe 24 aprilie, pe site-ul spitalului a fost publicat anunţul, iar înscrierile se fac până pe 25 mai.

La concurs pot participa candidaţii care îndeplinesc, printre altele, următoarele condiţii: sunt absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior în domeniul medical, economico-financiar sau juridic; sunt absolvenți sau urmează cursuri de perfecţionare în management sau manager sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al Ministerului Sănătăţii, ori sunt absolvenţi al unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ organizat într-o instituţie de învăţământ acreditată, potrivit legii; au cel puțin 2 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată.

Concursul se va desfăşura la sediul spitalului, în două etape. Prima este etapa de verificare a îndeplinirii de către candidaţi a condiţiilor stabilite în anunţul de concurs (etapă eliminatorie), iar cea de-a doua vizează susţinerea publică şi evaluarea proiectului de management. Temele proiectului de management sunt: planificarea și organizarea serviciilor de sănătate la nivelul spitalului; siguranța și satisfacția pacientului; managementul calităților serviciilor medicale; managementul resurselor umane; performanța clinică și financiară a activităților spitalului. Fiecare candidat își poate alege o temă din cele 5 și susține proiectul de management. De altfel, imediat după Paşte, pe 7 mai, candidații interesați pot efectua vizite în cadrul spitalului, sub îndrumarea directorului medical, pentru a se informa cu privire la problemele de la fața locului.

În ceea ce priveşte calendarul concursului, pe 27 mai se vor afişa rezultatele la selecţia dosarelor. Proba constă în elaborarea unui proiect de management. Susţinerea proiectului de management de către candidaţi are loc pe 30 mai. În aceeaşi zi se vor afişa şi rezultatele, iar pe 31 mai se pot depune contestaţii. Până pe 3 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi se vor anunţa rezultatele finale.

Ultimul concurs privind postul de manager la Spitalul Judeţean a fost organizat în 2021, atunci când postul a fost câştigat de dr. Delia Râşnoveanu, care a candidat pentru a doilea mandat. Aceasta şi-a dat demisia în noiembrie 2023, în urma presiunilor publice cauzate de decesul unui pacient în vârstă de 53 de ani, care a fost găsit fără suflare lângă gardul unității.

În locul acesteia, în decembrie 2023, a fost numită manager interimar Didi Crintea, șefa Serviciului Managementul Calității Serviciilor de Sănătate din cadrul unității spitalicești. Aceasta este economist de profesie și s-a specializat ca auditor, în cadrul asociației Mișcarea Română pentru Calitate, dar și ca evaluator, urmând cursurile Școlii Naționale de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar, București.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro