Mergi la conţinutul principal

Concurs regional de muzica populara, la Braila

Regionalizare culturala si apoi, si una economica. Este ceea ce vrea sa faca presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, acesta solicitind directorului Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale sa se ocupe de organizarea unui concurs regional de muzica populara. Stancu este multumit de manifestarile muzicale din municipiu, gen Festivalul de international de muzica usoara "George Grigoriu", sau Festivalul international de canto "Hariclea Darclee", dar spune ca mai sint o gramada de braileni, in special cei de la sate, carora le place muzica populara, pe care nu au ocazia sa o asculte prea des in spectacole. "Dorim sa faceti un concurs judetean de muzica traditionala, daca se poate, ca si capitala a regiunii 2 Sud-Est, sa facem un concurs regional. Trebuie sa fie un inceput al regionalizarii Romaniei, si putem incepe cu cultura, cu sportul si apoi cu economia. Noi, ca si consilieri, am aprobat intotdeauna ce a solicitat Centrul pentru conservarea si promovarea culturii traditionale, dar asteptam sa fiti mai dinamici, sa folosim Scoala Populara de Arta. Acolo s-au facut plasamente destul de mari si eu vreau sa fie mai activi cei de acolo, sa nu ne mai ducem numai la salarii, ci sa se duca si la activitati, sa faceti o caravana care sa treaca prin tot judetul. CJ a aprobat reabilitarea caminelor culturale si in continuare vom da o atentie deosebita acestor asezaminte, si nu numai lor, ci si bibliotecilor de la sate".
Vicepresedintele CJ, Niculina Moisescu, a precizat ca inca de asta iarna, Scoala Populara de Arta a organizat spectacole in mediul rural si este pregatita o serie de actiuni si pentru vacanta de vara: "Vor fi organizate spectacole in comunele judetului, in perioada de vara. Sint ceva probleme cu domnii primari, acolo unde nu avem inca directori sau responsabili de camine culturale, dar vom ajunge la o intelegere pina la urma. De asemenea, in perioada 15-17 iunie sintem invitati la Sibiu, in capitala culturala europeana, cu reprezentanti ai etniilor".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu