Mergi la conţinutul principal
Se caută 26 șefi de secție la Spitalul Județean

Concurs pentru salarii babane

• Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila a scos la concurs 26 posturi de șef de secție, șef de laborator și șef serviciu • în funcție de specializarea și vechimea medicilor, salariile de bază variază între 15.000 și 20.000 lei/lună, iar sporurile ajung și ele la 10.000, 14.000 sau peste 18.000 lei/lună • înscrierile la concurs se fac până 10 martie

 

Primăvara se numără concursurile la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila! Unitatea a scos la concurs 26 posturi șefi de secție, șefi de laborator și șef serviciu, posturi cu salarii foarte mari, ce pot ajunge și la 20.000 lei brut/lună. Veniturile lunare sunt completate și de sporurile pe care medicii le câștigă și care pot fi cuprinse între 15% și 85%, în funcție de specializarea medicală. Potrivit anunțului publicat pe site-ul spitalului, cele 26 posturi vizează următoarele secții: Medicină internă I, Cardiologie, ATI I, ATI II, Urologie, Neurologie, Pediatrie I, Pediatrie II, Boli Infecțioase, Hematologie, Chirurgie generală II, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Oncologie, Ortopedie și traumatologie, Chirurgie și ortopedie infantilă, Gastroenterologie, Medicină internă cronici, Recuperare medicală fizică și balneologie, Obstetrică ginecologie I, Obstetrică ginecologie II, Neonatologie, Laborator analize medicale, Laborator Radiologie și Imagistică medicală, Serviciul Anatomie Patologică, Serviciul Medicină Legală și UPU.

Managerului unității spitalicești, Delia Râșnoveanu, ne-a declarat că mandatele celor 26 șefi de secție pentru care se organizează acum concurs au expirat în pandemie, au fost prelungite din cauza situației epidemiologice, iar acum posturile trebuie ocupate prin concurs.

 

Topul salariilor din Județean. Ce șefi de secție câștigă cel mai mult?

 

Pentru a afla ce salarii au șefii de secție din Spitalul Județean am căutat informații pe site-ul unității. Potrivit legii 153/2017 privind transparența salarială, autoritățile și instituțiile publice trebuie să afișeze pe pagina de internet, dar și la propriul sediu care sunt veniturile angajaților plătiți din fonduri publice. Acest lucru trebuie făcut de două ori pe an, la final de martie și septembrie. Pe site-ul Spitalului Județean nu am găsit statistica salariilor pentru septembrie 2022, așa că ne-am raportat la ultima situație disponibilă, cea din martie 2022. Iată cum arată topul salariilor de bază pentru șefii de secție, cu precizarea că sumele diferă în funcție de secția de specialitate, gradul de încadrare (medic specialist sau primar) și gradația (vechimea):

- 21.246 lei/lună - șefii serviciilor de serviciu Anatomie patologică și Medicină legală;

- 17.014 lei - șef secție ATI II;

- 17.439 lei - șef secție ATI III;

- 17.439 lei - șef secție Neonatologie;

- 16.345 lei - șefii de secție de la Boli Infecțioase, Chirurgie generală I,

Chirurgie generală II, Chirurgie ortopedie infantilă, Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, Endocrinologie, Nefrologie, Reumatologie, Medicină internă II, Neurologie, ORL, Oftalmologie, Ortopedie-traumatologie, Pediatrie I, Pediatrie II, Recuperare, Medicină fizică, balneologie, Cardiologie, Medicină internă cronici, Obstetrică-Ginecologie I, Urologie, Gastroenterologie, Laborator analize medicale;

- 15.945 lei - șefii de secție de la Radiologie și imagistică medicală, Oncologie medicală, Hematologie;

- 15.557 lei - șefii de secție de la Dermatovenerologie, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Obstetrică-Ginecologie II;

- 13.811 - șef secție UPU

- 13.145 leo - șef secție ATI I.

Mai facem precizarea că la salariul de bază lunar se adaugă sporuri, pe care le primesc în funcție de mai multe criterii, printre care și secția și specialitatea aleasă. Bineînțeles, întreaga sumă se supune taxelor și impozitelor.

 

Sporuri generoase, de peste 18.000 lei/lună

 

Așa cum afirmam anterior, medicii primesc sporuri în funcție de specialitatea aleasă, iar procentul variază de la 15% la 85% din salariul de bază. Spre exemplu, așa cum arată statistica privind veniturile angajaților din Spitalul Județean (valabilă pentru luna martie 2022), cei de la Boli Infecțioase au un spor de 85% din salariu. Raportat la salariul de bază din acea lună, medicul șef de secție a primit un spor în valoare de 13.893 lei. Medicii de la UPU primesc și ei un spor de 75% din salariul de bază, ceea ce înseamnă că mai primesc lunar o sumă ce poate depăși 10.000 lei. Tot un spor de 75% primesc și medicii de la ATI, fiind vorba de sume ce ajung și la 12.761 lei.

Cum și salariile de bază sunt cele mai mari la Serviciile de Anatomie Patologică și Medicină legală, evident că și valoarea sporurilor (85%) este pe măsură - 18.059 lei (martie 2022).

 

Condițiile de participare la concurs

 

Potrivit anunțului postat pe site-ul spitalului, la concursul pentru șefi de secție se pot prezenta medici cu o vechime de cel puțin 5 ani în specialitatea postului. Persoanele sancționate în ultimii doi ani de unitățile la care au fost angajate sau de Colegiul Medicilor din România nu pot participa la concurs.

Concursul va avea trei probe: interviu - susținerea proiectului de management privind evoluția viitoare a secției, o probă scrisă și o probă clinică/practică.

Proba de interviu se va susține în perioada 27-29 martie, la sediul spitalului. Proba scrisă se va desfășura pe 3 aprilie, în Amfiteatrul Spitalului, bibliografia de concurs fiind postată pe site-ul unității. Proba clinică sau practică se va susține pe baza metodologiei stabilite pentru obținerea titlului de medic specialist. Fiecare probă are 100 puncte. După derularea tuturor probelor, candidații trebuie să obțină minim 200 puncte. Candidații trebuie să obțină minim 50 puncte la interviu și proba practică/clinică și minim 70 puncte la proba scrisă.  Înscrierile la concurs se fac până pe 10 martie, ora 12.00, iar medicii trebuie să achite o taxă de participare în valoare de 200 lei.

 

Ce salarii au cei din conducerea Spitalului Județean. Managerul Râșnoveanu - peste 18.000 lei

 

Din statistica veniturilor din luna martie 2022 putem vedea și ce salarii de bază au cei din echipa managerială a Spitalului Județean: director îngrijiri - 7.779 lei/lună; director financiar contabil - 7.900 lei/lună; director medical - 16.734 lei/lună (post pentru care se organizează un alt concurs în această perioadă). Managerul Delia Râșnoveanu are un salariu de bază de 18.408 lei.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro