Mergi la conţinutul principal

Concurs National de teatru scolar "Atentie, se joaca teatru"

In perioada noiembrie 2007 - aprilie 2008 se desfasoara Concursul national de teatru scolar "Atentie, se joaca teatru". Organizatorii, Scoala "C. S. Aldea" si Liceul de Arta, au pornit de la premisa ca teatrul este pentru unii invatatori o pasiune, iar pentru unii elevi un prilej de a-si descoperi talente, pasiuni, de a-si forma priceperi si deprinderi, de a-si da friu liber fanteziei, inventiei, imaginatiei, afectivitatii. Contactul la aceasta virsta cu marile opere literare, chiar fragmentat prezentate, ii ajuta pe copii sa-si formeze gustul estetic, sa iubeasca si sa respecte literatura romana. Elevii nu trebuie doar sa memoreze si sa interpreteze roluri, ci si sa ajute la confectionarea decorurilor, mastilor, a costumelor si a altor materiale de recuzita, se mai precizeaza in regulamentul concursului.
Concursul se desfasoara pe doua categorii de virsta, 6- 8 ani, clasele I si a II-a, si 9 - 10 ani, clasele a III-a si a IV-a, pe trei sectiuni: Teatru de revista, Teatru dramatic si Teatru de miscare sau teatru-dans. Fiecare concurent poate trimite CD-ul sau DVD-ul cu piesele de teatru inregistrate, durata maxima acceptata find 30 de minute. Inscrierile incep din 1 noiembrie, termenul limita fiind 1 martie 2008. Se va juriza in perioada 1 - 30 martie 2008. In evaluarea pieselor se va tine cont de anumite criterii: adecvarea pieselor la virsta copiilor, intonatia si mimica sa fie cele corespunzatoare mesajului transmis de text, decorurile si costumele sa fie adecvate personajelor interpretate, interpretarea sa fie originala.
Juriul este format din: prof. Nicoleta Branzia de la Liceul de Arta, actorul Zane Jarcu de la Teatrul "Maria Filotti", Daniela Antonescu de la Teatrul de Papusi "Carabus", o eleva de la clasa de "Arta actorului" de la Liceul de Arta, clasa a XII-a, institutoarea Mariana Mircioi si invatatoarea Dumitra Schipor, ambele de la Scoala "C. S. Aldea". Se va decerna Marele Premiu "Atentie, se joaca teatru!", premiile I, II, III, Premiul de originalitate si premii pentru cea mai buna interpretare masculina si feminina, si pentru cea mai buna regie. Informatii suplimentare se pot afla pe adresele: mircioi_mariana2005@yahoo.com si schipordumitra@yahoo.com.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu