Mergi la conţinutul principal

Concurs National AcadNet pentru elevii pasionati de calculatoare

Elevii de liceu pot sa-si testeze fortele in domeniul informaticii in cadrul Concursului National AcadNet, concurs de sisteme de calcul si retele. La cea de-a doua editie, elevii din clasele a IX-a - a XII-a isi vor putea etala cunostintele din domeniul utilizarii calculatorului, integrarii in retele, proiectarii, configurarii, depanarii, dezvoltarii si utilizarii de aplicatii specifice. Concursul AcadNet foloseste suportul special de curs online al companiei CISCO Systems si reteaua de Academii NetaAcad din scoli si licee. Suportul logistic de training pentru performanta este sustinut si de colective stiintifice ale Universitatii Politehnice Bucuresti.
Competitia se desfasoara pe doua sectiuni: Asamblarea, instalarea de softwware, depanare de computere si Proiectarea, construirea, administrarea de retele de calculatoare. Sint planificate trei etape, pe scoala, pe 14 - 15 februarie, judeteana pe 21 si 22 martie si nationala, intre 1 - 3 mai, in cadrul Universitatii Politehnice. Proba etapei judetene se sustine pe calculator, concurentii raspunzind unor intrebari si/sau rezolvind probleme specifice sectiunii pe simulatoare. In urma acestei etape se vor alege la nivel national un anumit numar de concurenti ce vor participa la faza nationala. In cadrul etapei nationale vor fi doua probe: a) teoretica, cu o pondere de 30% din punctajul final; b) practica, cu o pondere de 70% din punctajul final. Concurentii vor fi grupati pe categorii de virsta: a) elevi ai claselor IX- X; b) elevi ai claselor XI- XII; c) studenti.
Regulamentul concursului si detaliile despre inscriere le puteti gasi pe site-ul www.acadnet.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro