Mergi la conţinutul principal

Concurs național – "Știu și aplic! Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii"

* Colegiul Economic "Ion Ghica" a găzduit, zilele acestea, etapa județeană a concursului pe probleme de securitatea muncii organizat de Inspecția Muncii * trei echipe brăilene s-au calificat pentru finala concursului, care se va desfășura în luna mai, la Iași

 

Elevii brăileni sunt familiarizați, încă din liceu, cu noțiunile despre securitate și sănătate în muncă.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), în ziua de 9 aprilie a.c., s-a desfășurat, la Colegiul Economic "Ion Ghica" din municipiul Brăila, faza județeană a Concursului "Știu și aplic! Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii", având drept scop stimularea și promovarea elevilor cu aptitudini în domeniul sănătății în muncă, dezvoltarea competențelor prin activități de bune practici în securitate și sănătate în muncă, respectiv pregătirea tinerilor anterior intrării lor pe piața forței de muncă, cu privire la riscurile profesionale și la drepturile și obligațiile lucrătorilor la locurile de muncă.

La concurs s-au înscris 30 de elevi brăileni, iar activitatea a fost structurată pe trei secțiuni: secțiunea tehnic ciclu inferior, secțiunea tehnic ciclu superior și secțiunea școală profesională. Concursul de la "Ion Ghica" s-a desfășurat în două etape: Etapa I (probă scrisă) - "Ce știm despre securitate și sănătăte în muncă?", test individual pe calculator cu un număr de 20 itemi, cu răspuns unic corect, și Etapa a II-a (probă practică contra cronometru) - "Identifică riscurile, alege echipamentul individual de protecție necesar".

Potrivit sursei citate, după evaluarea rezultatelor, trei echipe din municipiul Brăila s-au calificat în finala Concursului de securitate și sănătate în muncă "Știu și aplic! Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii", de la Iași. Două dintre acestea sunt formate din elevi ai Colegiului Economic "Ion Ghica" și o echipă de la Liceul Tehnologic "Anghel Saligny".

"În municipiul și județul Brăila, pregătirea elevilor pentru participarea la Concursul național "Știu și aplic! Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii" s-a desfășurat conform metodologiei elaborate de Inspecția Muncii, prin implicarea inspectorilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila și a specialiștilor din Inspectoratul Școlar Județean Brăila", ne-a declarat inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

Faza națională a Concursului "Știu și aplic! Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii" se va desfășura în perioada 13 - 15 mai 2022, la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi", din municipiul Iași, tema fiind aceeași: protejarea vieții și integrității lucrătorilor la locul de muncă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro