• înscrierile elevilor din regiunea Dunărea de Jos pot fi făcute până pe 30 septembrie 2019, iar lucrările înscrise pentru concurs pot avea un autor sau o echipă
Concursul Naţional de Inovaţie Tehnică şi IT “DaVinci” aflat în acest an la cea de a V-a ediţie şi găzduit de Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” se organizează în scopul încurajării, promovării şi recunoaşterii valorilor în domeniul de inovare tehnică şi IT, cât şi pentru a da un impuls anteprenorial bazat pe inovare. Înscrierile elevilor din regiunea Dunărea de Jos pot fi făcute până pe 30 septembrie 2019, iar lucrările înscrise pentru concurs pot avea un autor sau o echipă.
Concursul este deschis pentru participare tuturor elevilor din România şi Republica Moldova şi cuprinde 3 secţiuni tematice în care lucrările vor fi încadrate şi evaluate:
- Inteligenţă artificială şi Software;
- Robotică şi automatizări industriale;
- Inginerie creativă.
Cele 3 secţiuni vor avea la rândul lor câte 2 secţiuni: pentru elevii claselor V – VIII şi pentru elevii claselor IX – XII.
Concursul este organizat în 2 etape:
Etapa I – Regională : evenimentul de prezentare a proiectelor şi festivitatea de premiere se va desfăşura în Brăila, pe 19 Octombrie 2019, la Biblioteca Judeţeană.
Etapa a II-a – Naţional: evenimentul de prezentare a proiectelor regionale finaliste şi festivitatea de premiere naţională se va desfăşura în Bucureşti, pe 02 Noiembrie 2019, la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”, Bulevardul Regina Elisabeta, nr.48, sector 5.
Comisia de jurizare este formată din membri competenţi şi experimentaţi în domenii diverse de interes, preşedintele comisiei naţionale, din etapa finală de la Bucureşti, fiind Dorin-Dumitru Prunariu, primul şi singurul cosmonaut român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic. Atât în procesul de selecţie a lucrărilor, cât şi de către comisie pentru deliberarea clasamentului final, se va ţine cont de: originalitate, impact, grad de implementare, dezvoltare, aplicabilitate.