Mergi la conţinutul principal

Concurs directori! 78%, rata de promovare la proba scrisă

* din cei 50 de profesori brăileni care au susținut proba, 39 au promovat și 11 au fost declarați respinși * Brăila se află în top 10 județe după promovabilitatea la proba scrisă a concursului

 

S-au afișat rezultatele la proba scrisă a noului concurs de directori! Proba s-a desfășurat vineri, 18 februarie, la Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, iar din cei 50 candidați prezenți doar 39 merg mai departe în concurs. Aceștia au reușit să obțină note peste 7, pragul minim pentru a promova proba. Per total, la această probă a concursului, Brăila are o promovabilitatea de 78%, fiind inclusă astfel în top 10 județe cu cele mai bune rezultate.

Conform rezultatelor publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, cea mai mare notă obținută la proba scrisă a fost 9,60, iar cea mai mică notă a fost 5,40. Lucrările au fost corectate în prezența candidaților, iar profesorii care au fost nemulțumiți de note au putut depune contestații în perioada 18-19 februarie. Astăzi se vor afișa rezultatele finale și lista finală a candidaților care vor participa la proba de interviu. Reamintim că în această sesiune sunt vacante 51 posturi de directori și directori adjuncți din școlile brăilene.

La nivel național, potrivit Ministerului Educației, la proba scrisă au fost așteptați să participe 3.082 profesori. Au fost prezenți 2.850 de candidați, 209 au absentat, iar 23 de candidați din 17 județe, aflați în izolare sau carantină la data probei scrise, au solicitat participarea la sesiunea specială programată în acest sens (4 martie 2022). Doi candidați au fost absenți la evaluarea lucrărilor, iar trei lucrări au fost anulate. Din totalul celor 2.845 candidați prezenți și evaluați, 2.039 au fost declarați admiși (71,67%) și 806 candidați respinși (28,33%).

Următoarea probă, interviul, va avea loc în intervalul 16-25 martie 2022. Din comisiile de evaluare vor face parte, la fel ca în prima sesiune, un inspector școlar, doi reprezentanți ai unității de învățământ, un reprezentant al autorității locale și un specialist în resurse umane sau un cadru didactic din învățământul superior cu competențe în management.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro