Skip to main content

Concurs directori 2021. Promovabilitate finală de 65% la proba scrisă

* 96 profesori vor participa mai departe la proba interviului pentru a ocupa un post de director sau adjunct

 

S-au publicat rezultatele finale la proba scrisă a concursului pentru directori de școli. După soluționarea contestațiilor, promovabilitatea rămâne la 65%, din cei 148 profesori care au participat la concurs doar 96 reușind să se califice mai departe la proba a doua, cea a interviului. Cea mai mare notă obținută de un dascăl brăilean rămâne 9, iar cea mai mica este 3.80.

Proba de interviu se va derula în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie și va consta în prezentarea strategiei de dezvoltare a unității de învățământ. Interviul va avea o durată de 60 de minute pentru fiecare candidat și comisia va puncta următoarele criterii: competențele de management strategic, operațional și de comunicare; abilitățile de rezolvare a unor situații-problemă prin raportare la contextul și specificul unității de învățământ pentru care candidează; competențele digitale, pe baza utilizării calculatorului.

Pentru fiecare unitate de învățământ, comisia de evaluare a probei de interviu va avea următoarea componență: președinte - un inspector școlar; doi reprezentanți ai unității de învățământ, dintre cadrele didactice titulare ale școlii, aleși prin vot secret de către consiliul profesoral; un reprezentant al consiliului local/județean; un reprezentant al departamentului de resurse umane din cadrul companiilor mijlocii, mari și foarte mari sau un reprezentant al unei companii specializate în recrutarea resurselor umane sau un cadru didactic din învățământul superior cu competențe în management instituțional și/sau management educațional.

Potrivit metodologiei, la această probă candidații trebuie să obțină minim nota 7 pentru a promova concursul.

Precizăm că pentru candidații care nu au putut participa la proba scrisă din cauză că s-au îmbolnăvit de Covid-19, Ministerul Educației a decis să organizeze o sesiune suplimentară, pe 28 octombrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu