* 96 profesori vor participa mai departe la proba interviului pentru a ocupa un post de director sau adjunct
S-au publicat rezultatele finale la proba scrisă a concursului pentru directori de școli. După soluționarea contestațiilor, promovabilitatea rămâne la 65%, din cei 148 profesori care au participat la concurs doar 96 reușind să se califice mai departe la proba a doua, cea a interviului. Cea mai mare notă obținută de un dascăl brăilean rămâne 9, iar cea mai mica este 3.80.
Proba de interviu se va derula în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie și va consta în prezentarea strategiei de dezvoltare a unității de învățământ. Interviul va avea o durată de 60 de minute pentru fiecare candidat și comisia va puncta următoarele criterii: competențele de management strategic, operațional și de comunicare; abilitățile de rezolvare a unor situații-problemă prin raportare la contextul și specificul unității de învățământ pentru care candidează; competențele digitale, pe baza utilizării calculatorului.
Pentru fiecare unitate de învățământ, comisia de evaluare a probei de interviu va avea următoarea componență: președinte - un inspector școlar; doi reprezentanți ai unității de învățământ, dintre cadrele didactice titulare ale școlii, aleși prin vot secret de către consiliul profesoral; un reprezentant al consiliului local/județean; un reprezentant al departamentului de resurse umane din cadrul companiilor mijlocii, mari și foarte mari sau un reprezentant al unei companii specializate în recrutarea resurselor umane sau un cadru didactic din învățământul superior cu competențe în management instituțional și/sau management educațional.
Potrivit metodologiei, la această probă candidații trebuie să obțină minim nota 7 pentru a promova concursul.
Precizăm că pentru candidații care nu au putut participa la proba scrisă din cauză că s-au îmbolnăvit de Covid-19, Ministerul Educației a decis să organizeze o sesiune suplimentară, pe 28 octombrie.