Concurs directori 2021. Proba scrisă are loc vineri, la Colegiul “Ana Aslan” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Concurs directori 2021. Proba scrisă are loc vineri, la Colegiul “Ana Aslan”

* 155 candidați au fost admiși să participe la examen pentru cele 140 posturi de directori și directori adjuncți din școlile brăilene * profesorii trebuie să obțină minim nota 7 la proba scrisă pentru a merge mai departe în concurs

 

Vineri, 15 octombrie, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului pentru funcțiile de directori și directori adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitare. Organizat de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila, proba se va desfășura la Colegiul Național “Ana Aslan”, elevii urmând să învețe în sistem online în acea zi. Un număr de 155 candidați au fost admiși să susțină examenul. Precizăm că inițial s-au înscris 158 candidați, însă dosarele a trei profesori au fost respinse pentru că nu îndeplineau toate criteriile cerute prin metodologie. Cum candidații pot opta la acest examen pentru anonimizarea numelui și prenumelui, din cei 155 candidați doar 24 au dorit să le fie publicate datele personale, restul optând să nu le fie “dezvăluită” identitatea.

Proba scrisă vine cu aceleași reguli ca la orice examen pentru elevi și profesori. Concret, candidaților le este interzis accesul în sală cu genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, notițe sau alte materiale documentare, mijloace electronice, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanță. De asemenea,

se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe între ei ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. În situația în care se constată o tentativă de fraudă, candidatul va fi eliminat din concurs și va pierde dreptul de a ocupa o funcție de conducere, îndrumare și control în învățământul preuniversitar pentru următorii opt ani.

 

În ce constă proba scrisă?

Proba scrisă constă într-un test standardizat cu 50 de itemi, de tip grilă, prin care se evaluează capacități și competențe relevante pentru activitatea de management educațional și anume: capacități cognitive; competențe de management și leadership. Durata probei este de trei ore, iar evaluarea testului se va face în prezența candidatului și a observatorilor. Notele obținute la proba scrisă se pot contesta în termen de 48 de ore de la afișarea rezultatelor.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, în colaborare cu experți în domeniul științelor educației. Colectivul de elaborare a testelor standardizate și toate persoanele care au dreptul de a opera cu acestea semnează un acord de confidențialitate privind conținutul testelor. Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație este responsabil și de transmiterea testelor standardizate către centrele speciale, în condiții de securitate informatică.

Atât proba scrisă, cât și cea de-a doua probă din cadrul concursului, interviul, se înregistrează audio-video. Este declarat ”admis” la proba scrisă candidatul care a obținut cel puțin nota 7, iar acesta va putea participa mai departe la proba de interviu.

 

Cine face parte din comisiile de evaluare?

Potrivit metodologiei, comisia de evaluare a probei scrise, constituită prin decizie a inspectorului școlar general, este compusă din: președinte – inspector școlar general adjunct/director CCD/inspector școlar; membri – inspectori școlari/metodiști, câte doi pentru maximum 30 de candidați; secretari – informaticieni/cadre didactice cu abilități de operare pe computer, câte 1 pentru maximum 30 de candidați.

Reamintim că, la nivel național, la concursul de directori s-au înscris 9.221 candidați pentru cele 8.652 posturi de directori și directori adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro